PŁACZ I ZGRZYTANIE ZĘBÓW PPOOMMOOCCYY!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 mar 2014, 10:21

Jak robicie jeśli jest złożony wniosek np o zasiłek pielęgnacyjny w 2010r. po czym okazuje się że osoba była za granicą od 5 sierpnia 2011r. Zatem przesyłam wniosek do ROPS oni ustalają czy zachodzi koordynacja następnie pisemko, że jednak koordynacja zachodzi od np. 5 sierpnia 2011r. z ROPS-u zatem my z uwagi na to uchylamy decyzję przyznającą od dnia kiedy zachodziła koordynacja czyli od 5 sierpnia 2011r. przesyłamy decyzję do ROPS i wszczynamy postępowanie o nienależnie pobranych świadczeniach od miesiąca września 2011, bo sierpień jest niepodzielny i nienależnie pobrane do dnia kiedy pobierała tak????
Czy czekamy na decyzję co w tej sprawie ustali ROPS i dopiero wtedy o nienależnie pobranych za ten okres kiedy była koordynacja??
~POMOCY, POMOCY, POMOCY !!!!!!!!

Napisano: 25 mar 2014, 10:27

ty nic nie robisz, to ROPS wszczyna postępowanie i wydaje decyzje o nienależnie pobranych świadczeniach.
~Alicja R

Napisano: 25 mar 2014, 10:36

też miałam problem z zasiłkiem pielęgnacyjnym tylko ze na osobę dorosłą bo zachodziła koordynacja, wysłałam dokumenty do ROPS ale odesłali mi je bo zasiłek pielęgnacyjny nie podlega koordynacji i żądano zwrotu.
~ela

Napisano: 25 mar 2014, 10:37

ale dopiero kiedy ROPS ustali nienależnie pobrane to my wydajemy decyzje, ze u nas też nienależnie pobrane?? czy my już nic w tej sprawie nie robimy, nawet jeśli było u nas wypłacane
~POMOCY, POMOCY, POMOCY !!!!!!!!

Napisano: 25 mar 2014, 10:44

jak rops wyda decyzje o zwrocie to ty tylko robisz dec w programie jak dec. marszałka żeby naliczyły się pieniążki
~m

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x