Plan finansowy ops i jego zmiany - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 maja 2015, 8:27

Czy plan finansowy OPS jak i jego zmiany, wprowadzacie Zarządzeniem Kierownika OPS czy na podstawie Zarządzenia Wójta.
ewelina 8

Napisano: 19 maja 2015, 8:32

U nas na nasz wniosek zmian dokonuje Burmistrz miasta Zarządzeniem.
elunia

Napisano: 19 maja 2015, 9:40

u nas zmiany między rozdziałami i paragrafami wprowadzane są zarządzeniem wójta, zwiększenia planu tylko na sesji uchwałą rady
elmierka

Napisano: 19 maja 2015, 11:40

dostajemy od skarbnik informacje że zarządzeniem Burmistrza albo uchwałą rady zostały wprowadzone zmiany w naszym planie wydatków budżetowych i my na tej podstawie zarządzeniem kierownika OPS wprowadzamy zmianę w planie wydatków
budżetowych OPS
Zmiany miedzy paragrafami w tym samym rozdziale wprowadzamy na podstawie Decyzji dyrektora OPS /mamy zarządzenie Burmistrz o takiej możliwości/
Gość

Napisano: 19 maja 2015, 14:31

wszystkie zmiany zarządzeniem wójta na podstawie naszych pism, płacowe na sesji czyli uchwałą
kiki

Napisano: 20 maja 2015, 8:21

Tak jak u Kiki
Anna5

Napisano: 20 maja 2015, 8:49

Pytam bo niektóre ośrodki same wprowadzają plany jak i jego zmiany Zarządzeniem Kierownika. Nie bardzo wiedziałam na jakiej podstawie.
ewelina 8

Napisano: 20 maja 2015, 11:32

A jak wprowadzacie zarządzeniem kierownika GOPS to później te zarządzenie dajecie skarbnikowi i on pisze następne zarządzenie lub uchwałę. U mnie jest tak : Jak jest zwiększenie lub zmniejszenie planu to skarbnik przynosi mi pismo /o zwiększeniu lub zmniejszeniu planu/. Ja na postawie tego pisma piszę wniosek do Wójta lub do Rady o zwiększenie planu : dochodów i wydatków wraz z paragrafami. Jak jest przesunięcie pomiędzy paragrafami to też piszę do Wójta o zmiany. Później jak już jest zarządzenie to też dostaje 1 egzem. zarządzenia lub uchwały/lub ksero/
alina999

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem