delegacje - Księgowość

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 20 maja 2015, 9:01

Witam,
mam pytanie odnośnie delegacji na szkolenia.
1. czy zawsze pracownik udokumentuje biletami koszty podróży? Jeżeli nie, to płacicie taką delegacje? Czy może pisze Wam oświadczenie i uzasadnia powód ich niedostarczenia?
2. a co w przypadku przejazdu na szkolenie samochodem służbowym? Wiadomo, że następuje ona na wniosek pracownika i pracodawca wyraża taka zgodę. Ale czy u Was taka osoba musi mieć badania, bo spotkałam się z taka sytuacja?!
mata

Napisano: 20 maja 2015, 13:07

pracownik nie zawsze dostarczy bilet (zgubi albo coś), wtedy wypłacam ryczałt 6 zł
Miłka

Napisano: 20 maja 2015, 13:49

Witam, ja uważam, że zwrot za bilety a wypłacany ryczałt, to są dwie różne rzeczy. Zgodnie z par. 9 ust.1 ryczałt przysługuje za każdą rozpoczęto dobę pobytu w podrózy krajowej na pokrycie kosztów dojazdu środkami komunikacji miejscowej a jeżeli ich nie ma, lub nie korzystał to nie ma ryczałtu - ust.2.
Mi chodzi bardziej o to, czy wypłacacie delegacje jak ktoś nie dostarczył biletow i napisał tylko oświadczenie, ze je zagubił czy sie upieracie, że musi byc ten bilet i tyle.
mata

Napisano: 20 maja 2015, 15:12

wypłacam po otrzymaniu oświadczenia, dlaczego nie ma biletu i ile on kosztował..
Marika2

Napisano: 21 maja 2015, 12:08

Pracownik pisze oświadczenie, zatwierdza Kierownik i płacę:)
Kryśka

Napisano: 24 maja 2015, 17:58

Witam.Wypłacamy na oświadczenie zatwierdzone przez kierownika.Jesli pracownik jedzie swoim samochodem to w swietle nowych przepisów powinien mieć oprócz zgody kierownika także badania.Pozdrawiam :)
BATON II

Napisano: 25 maja 2015, 9:10

gdzie moge znależć coś na temat tych badań lekarskich, z tego co czytalam dotyczy to kierowcow zawodowych
ksiegowa

Napisano: 25 maja 2015, 9:29

BATON II pisze:Witam.Wypłacamy na oświadczenie zatwierdzone przez kierownika.Jesli pracownik jedzie swoim samochodem to w swietle nowych przepisów powinien mieć oprócz zgody kierownika także badania.Pozdrawiam :)
czy ty wiesz chociaż o czym piszesz jakie badania nie dotyczy to pracowników którzy jada w delegacje własnym samochodem nie siej zametu
ala123

Napisano: 25 maja 2015, 9:32

Niestety dotyczy pracowników jadących samochodem w delegację. Polecenie lekarza medycyny pracy. W razie wypadku - badania muszą być zrobione. Od tego roku tak robimy.
wiknat

Napisano: 25 maja 2015, 10:02

Gdzie można znaleźć przepis na to?
gosieknet

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem