Mam pytanie czy w planie na dożywianie w rozdz.85230 par.3110 przed podpisaniem umowy macie zabezpieczoną całą kwotę programu-100% np.150.000,00 czy tylko wkład własny Gminy czyli 40% tzn.60.000,00 i jak powinno być prawidłowo???Czy wystarczy tylko zabezpieczenie w planie wkładu własnego Gminy czy musimy mieć zabezpieczoną kwotę całego programu. Wiadomo że zwiększenie dotacji dostajemy w transzach i to nie zawsze od razu . Ja myślę iż wystarczy zabezpieczenie w planie naszego wkładu własnego, ale moja p. Skarbnik ma inne zdanie ....Jak to wygląda w waszych OPS-a.
Na zlecone mamy planu tyle, ile nam przydzielił Wojewoda - i wnioskujemy o więcej (ale nie jakoś baaardzo dużo więcej), a z własnych zabezpieczyliśmy sobie te docelowe 40%. Więc w sumie mamy na ten moment w planie 40% własnych i tyle, co nam przydzielono ze zleconych.
U nas wkład własny był planowany na poziomie roku poprzedniego 40%, ale skarbniczka zabrała i dała tyle, ile jej pasowało. Robi tak co roku. Dopiero jak podpisujemy porozumienie to daje nam z własnych do proporcji 40%