PLANY PRACY Z RODZINĄ - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 08 mar 2013, 10:03

witam ;)
prosze o pomoc. Czy u was tworzy sie plany pracy z rodziną w \"starych rodzinach zastępczych\" czy tylko w tych rodzinach w których funkcję pełni koordynator rodzinnej pieczy zastępczej ?
~m_mops

Napisano: 08 mar 2013, 14:28

we wszystkich rodzinach zastępczych nawet tych w których nie ma koordynatora jego obowiązki wykonują inni pracownicy, w tym właśnie robią plany pomocy dziecku.
~pcpr dolny śl.

Napisano: 08 mar 2013, 22:58

~pcpr dolny śl. dzięki ;) proszę napiszcie jak jest w innych pcpr\'ach u was ?
~m_mops

Napisano: 09 mar 2013, 14:24

u wszystkich rodzin
~Deda

Napisano: 09 mar 2013, 15:47

a robicie konkretnie plan pracy z rodziną czy plan pracy z dzieckiem ?
~m_mops

Napisano: 11 mar 2013, 11:05

rOBIMY PLAN DLA DZIECKA . MNIE TYLKO ZASTANAWIA JEDNA KWESTIA. CZY JEŻELI W USTAWIE NIE MA OKRĘŚLONEGO TERMINU STWORZENIA TAKIEGO PLANU . JEŻELI PLABNY ZACZYNAM ROBIĆ DOPIERO TERAZ TO CZY W RAZIE KONTREOLI MOGĘ MIEĆ PROBLEMY?
~ewelina

Napisano: 11 mar 2013, 12:51

ja jako koordynator mam juz plany dla dzieci które są w rodzinach objętych opieka koordynatora, ale dla reszty jako organizator jeszcze nie zrobiłam.
~Anka

Napisano: 12 mar 2013, 0:01

no własnie u nas jest podobnie maja te plany koordynatorzy, natomiast organizator nie ma bo bez sensu robić
plan pracy z rodziną z np. 15 letnim stażem nie uważacie ?
~m_mops

Napisano: 12 mar 2013, 11:09

plan pomocy rodzinie tworzy asystent rodziny, a nie koordynator czy organizator
~xxx

Napisano: 18 mar 2013, 10:31

Koordynator rpz tworzy PLAN POMOCY DZIECKU, które jest umieszczone w rodzinie zastępczej, natomiast to asystent rodziny tworzy PLAN POMOCY RODZINIE (z rodzinami biologicznymi). To jest jasne i zrozumiałe. Te 2 plany powinny byc tworzone we współpracy koordynatora z asystentem, ale jest to na dzień dzisiejsz nie mozliwe , bo w wiekszości OPS nie ma zatrudnionych asystentów. tRZEBA SOBIE SAMEMU RADZIĆ.
~Hanka

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x