płatnść dla rodziny - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 15 mar 2011, 10:43

dziecko było w rodzinie zastępczej do pełnoletności czy dla rodziny przysługują pieniądze tylko do dnia uzyskania przez dziecko pełnoletności czy za cały miesiąc?
~magda

Napisano: 15 mar 2011, 10:53

do dnia..
~Ja

Napisano: 15 mar 2011, 10:56

a czy możesz mi podać podst. prawną że jest podzielne
gdyż też mi się tak wydawało ale sąsiedni pcpr płaci za cały miesiąc
~magda

Napisano: 15 mar 2011, 11:09

Ja płacę do dnia uzyskania pełnoletności.
~grazka

Napisano: 15 mar 2011, 11:17

a jak inni
~magda

Napisano: 15 mar 2011, 11:30

my płacimy do dnia przed uzyskaniem pełnoletności tzn jak ma urodziny np 15 marca to do 14 marca jest przyznana pomoc bo od 15 marca osoba jest juz pełnoletnia
~pracownik ops

Napisano: 15 mar 2011, 13:08

a możecie podać podst. prawna jaka dajecie przy decyzji uchylającej bo dziecko już się usamodzielnia?
~magda

Napisano: 15 mar 2011, 13:23

ja nie uchylam decyzji tylko jak wydaję decyzję dla rodziny zastępczej piszę w niej że przyznaję pomoc pieniężną do uzyskania przez dziecko pełnoletności i płacę tak jak pracownik ops czyli do dnia przed uzyskaniem pełnoletności. Osobiście nigdy się nie spotkałam żeby pomoc była przyznawana inaczej i żeby trzeba było uchylać decyzję w momencie kiedy dziecko osiąga pełnoletność.
~grazka

Napisano: 15 mar 2011, 14:17

ja też się nie spotkałam żeby ktoś inaczej przyznawał pomoc niz u nas
~pracownik ops

Napisano: 15 mar 2011, 14:29

dokładnie tak jak piszą pracownik socjalny i grażka,
magda, przecież po uzyskaniu pełnoletności wychowanek oświadcza, czy pozostaje w rodzinie zastępczej, czy usamodzielnia się. Przyznając świadczenie za cały miesiąc masz problem, jeśli zdecyduje, że chce się usamodzielnić.
~k.j

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x