wczoraj na szkoleniu z Sygnity gruchnęła plotka o likwidacji zasiłku rodzinnego od 2017 roku .. może jak ktoś jedzie na szkolenie do Wardacha ( 23 marca w Lublinie ) to zapyta o to ???
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Budżet się nie domknie na 2017 to coś trzeba będzie zabrać. Licho nie śpi.
JA przewiduję też wprowadzenie kryterium doch. upr. do 500 zł na 2 i kolejne dzieci po pewnym czasie...
Za prawdę powiadam wam, wszystko zniknie, a 500+ pozostanie. Choćby nie wiem co się działo to kasę na to nawet spod ziemi wykopią. Przed wyborami dadzą na wszystkie dzieci bez wyjątku, bez jakiegokolwiek kryterium, a lud szczęśliwy da im w wyborach ponad 45%. Jakby dali wcześniej to lud by zapomniał do wyborów. Niech was o to głowa nie boli, że kasy zabraknie. Zabiorą urzędalom trzynastki, a lud będzie piszczał z radości. Emocje będą nam dawkować stopniowo, żebyśmy w znudzenie nie popadli.
Ale wreszcie po kilkunastu latach stagnacji coś się dzieje. Jest wesoło, są emocje, jest radość i nienawiść.
Nikt nie powiedział, że obecne świadczenia opiekuńcze pozostaną w obecnej formie, która też jest chora. Ludziom opłaca się niepracować, żeby utrzymywać rodzinę ze świadczeń na niepełnosprawnego. Dziś to może być nawet 2100 zł z rentą socjalną.
Nie sądzę aby całkowicie zostały usunięte zasiłki rodzinne bo lud by się znów buntowal
Prędzej myślę że po cichu ustawa o zmianie jakiś ustawy która zmieniać będzie nasza śr
Wstawia w art. 3 pkt 24 dochody uzyskane
Program 500 + lub w dochody nieopadatkowane
I takim sposobem połowa osób pobierających zasiłki je straci a państwo będzie mówiło ale nie zabraliśmy wszystkim nadal mają ci najbardziej potrzebujący