https://wiadomosci.onet.pl/kraj/7-tys-zo ... omosc.html
przecież są różne firmy ochroniarskie...
i atk już niektóre ochraniają magazyny broni w jednostkach wojskowych. Naprawdę - to jest dopiero ewenement, nie? Może jeszcze np. agencje detektywistyczne będą prowadzić śledztwa za policjantów? A co, bardzo ciekawy pomysł!
Panie Boże... do czego to doszło. A może o ja jestem nienormalny? Taka ewentualność zawsze istnieje.
Tak sobie myślę... Czy my w ogóle mamy się czym bronić, gdyby coś się wydarzyło? Nie dlatego, że wieszcze wojnę, tylko tak sobie teoretyzuję. Żołnierzy nie ma, okrętów nie ma, trochę wojska na misjach, GROM, który chyba sam już jest rozgromiony, samoloty wojskowe same spadają, nawet nie trzeba do nich strzelać, a najlepsze są te F16, które uzbrojenia nie mają. Ciekawe, czy w jednostkach wojskowych mają kasę na kulki do pistoletów (jeśli je mają oczywiście).
Kiedyś to było nawet fajnie. Na przysięgę człowiek pojechał, rezerwa miasteczka \"terroryzowała\", żandarmeria się kręciła... O właśnie. Jest jeszcze coś takiego jak żandarmeria wojskowa, bo nawet nie wiem. W ogóle to tak to wygląda, jakby zostali sami ci, którzy się zmieniają pod Grobem Nieznanego Żołnierza i kompania reprezentacyjna. No i znowu? A kogo ona reprezentuje, skoro wojska praktycznie nie ma?