klient miał wydzierżawione gospodarstwo rolne do końca 2014 r. w zamian za rentę, jednak decyzją ze stycznia 2015 r. odmówiono prawa do renty od listopada 2014 r. czy w związku z tym liczę mu gospodarstwo rolne przez te 2 miesiące?
Dzięki Tom, ośmielę się jeszcze jeden temat poruszyć, na który szukam rozwiązania:klient płaci alimenty na dzieci z innego związku (ma potwierdzenie każdej wpłaty), chce odliczenia od dochodu ale przez część roku miał dochód z jednego źródła i kwota jego przeciętnego miesięcznego dochodu z roku 2014 r. nie pokrywa miesięcznej kwoty alimentów, natomiast od połowy roku podjął pracę i wówczas jego dochody wystarczają na pokrycie alimentów czy można mu odliczyć alimenty za cały rok?
też szłam tym torem co Ty, ale koleżanka uważa inaczej... i zaczęła się dyskusja - ja planowałam odjąć od tego dochodu co osiągał przez cały rok, a brakującą część odjąć od uzyskanego, a to co zostało podzielić przez liczbę miesięcy przez jaki dochód uzyskiwał, ale czy dobrze kalkuluję??