po głównego księgowego - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 paź 2016, 13:30

w strukturach naszej jednostki zatrudniona jest główna księgowa i referent ds biurowych, wkrótce główna ksiegowa pójdzie na roczny macierzynski, mam dylemat czy referent moze na czas nieobecnosci pełnic obiwiązki głównej księgowej (podpisywać faktury i sprawozdania rb)
kaja1234

Napisano: 17 paź 2016, 15:24

Jeśli spełnia wymagania na stanowisko gł.księgowego, to może.
Basia111

Napisano: 27 paź 2016, 8:40

właśnie nie spełnia i mamy problem, a czy w takim razie główna księgowa na urlopie macierzynskim moze podpisywac sprawozdania budzetowe?
kaja1234

Napisano: 27 paź 2016, 9:21

Trzeba zawrzeć umowę zlecenie z obecna księgową za drobnym wynagrodzeniem i może podpisywać bo niby dlaczego bezpłatnie ma to robić?
renia 50

Napisano: 27 paź 2016, 9:59

Nie wydaje mi się, żeby na macierzyńskim księgowa mogła podpisywać sprawozdania
Basia111

Napisano: 27 paź 2016, 10:37

a mnie nie wydaje się, że księgowa może być na umowę zlecenie, Ja wystąpiłabym do Kierownika z wnioskiem o zastępstwo i propozycją osoby na zastępstwo / osoba ta wg Księgowej powinna spełniac warunki do wykonywania danych czynności/ . Kierownik wówczas na podst. art. 54 ust.1 Ustawy o finansach publicznych wyda upoważnienie do zastępstwa dla danej osoby. /w związku ze złożonym wnioskiem /
Saren

Napisano: 27 paź 2016, 12:34

na urlopie macierzyńskim można zawrzeć z pracownikiem umowę zlecenie a nawet o prace na niepełny etat tylko umowa o prace jest niekorzystna dla pracownika.
renia 50

Napisano: 27 paź 2016, 13:58

ircia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x