To proszę napisać czy coś się zmieni w księgowaniach po centralizacji. W MOPS- ach występuje sprzedaż zwolniona czyli nie musimy prowadzić rejestru sprzedaży ani zakupu? Jedynie w deklarację cząstkową należy wpisać przypis należności za odpłatne usługi opiekuńcze i wpłaty tyt. dopłaty do DPS przez uprawnionych.
Cząstkowa deklaracja vat 7 obejmuje wyłącznie kwoty należne, które są albo zwolnione od vat (np. odpłatne usługi opiekuńcze)albo objęte stawka vat czyli wyłącznie te, które mogą być zaliczone do działalności gospodarczej podlegającej opodatkowaniu podatkiem vat. Zakupy dokonywane przez MOPS służą działalności nieopodatkowanej więc nie muszę prowadzić rejestru zakupu. Proszę o wypowiedzenie się .
też tak uważam i moja Gmina też takie ma stanowisko. Jest to zgodne z art 15 ust 6 ustawy o VAT. Problemem są umowy o wnoszenie opłat za DPS. Ja na razie takich umów nie mam, więc nie będę miała rejestrów.
U nas też nie ma obecnie takich umów ale ja bym je wpisała tak jak odpłatne usługi opiekuńcze czyli jako zwolnione z podatku vat. Proszę napisać czy zmieni się coś w księgowaniu tzn. czy w koszty dalej będziemy księgować fakturę brutto bo chyba nic się nie zmieni ale proszę niech napiszą Ci, którzy już ten proces maja za sobą.
jeżeli odpłatność wynika z umowy to mimo że jest zwolniona wpisujemy ją w rejestr VAT (jako stawka zw), jeżeli odpłatność wynika z decyzji to po prostu nie ma zastosowania ustawa o VAT i tego nie wpisujemy. Taką mam informację, zresztą to wynika bezpośrednio z cyt. art. ustawy o VAT