Po wydaniu decyzji nastąpiła zmiana składu rodziny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 wrz 2016, 12:18

Witam, pani złożyła wniosek jako panna i nie wpisała ojca dziecka do składu rodziny. Świadczenie pobiera od kwietnia. Teraz we wrześniu wyszła za mąż za ojca dziecka i przyniosła akt małżeństwa. Nie wiem jak go dodać do wniosku w systemie? Czy może musi złożyć jeszcze raz wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodzinnej i wpisać męża i ponownie przeliczyć dochód rodziny z jego zarobkami??? Proszę o podpowiedź. Dzięki
Ollla

Napisano: 29 wrz 2016, 12:41

U nas też była taka sytuacja, z tym że jakby doliczyć dochody męża to by się nie łapali i kobieta napisała rezygnację z prośbą o uchylenie decyzji.
Gość

Napisano: 30 wrz 2016, 13:14

U nas pani będzie się łapać dalej na świadczenie, bo składała dokumenty na becik i działalność męża nie przynosiła dochodów w 2014 r. , więc trzeba jakoś go dodać i przeliczyć, tylko nie wiem jak
Ollla

Napisano: 30 wrz 2016, 13:32

Ollla pisze:Witam, pani złożyła wniosek jako panna i nie wpisała ojca dziecka do składu rodziny. Świadczenie pobiera od kwietnia. Teraz we wrześniu wyszła za mąż za ojca dziecka i przyniosła akt małżeństwa. Nie wiem jak go dodać do wniosku w systemie? Czy może musi złożyć jeszcze raz wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodzinnej i wpisać męża i ponownie przeliczyć dochód rodziny z jego zarobkami??? Proszę o podpowiedź. Dzięki
Sam/a odpowiedziałeś/łaś sobie na pytanie ;) tyle, że moim zdaniem nie musi składać nowego wniosku tylko ty wprowadzasz jako "wniosek o zmianę sytuacji życiowej". Niech ci oświadczenie napisze, że ślub i wogule, i akt małżeństwa i wogule :) no i dochody męża :D jeżeli nie przekroczą dochodu to nie kwalifikujesz wniosku i nie wydajesz decyzji. I wydrukuj sobie z niego nowe dochody :)
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x