Pobierane świadczenie pielęgnacyjne a brak opieki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Pobierane świadczenie pielęgnacyjne a brak opieki
Matka pobiera świadczenie pielęgnacyjne na dziecko. Pod koniec sierpnia ojciec dziecka zgłosił, że matka nie sprawuje opieki, nadużywa alkoholu, dziecko mieszka z ojcem. Teraz potwierdził to pracownik socjalny w wywiadzie środowiskowym. Co zrobić w sytuacji jeśli nie zdążę wydać decyzji uchylającej świadczenie pielęgnacyjne przed wrześniową wypłatą? Czy można wstrzymać wypłatę, jeśli tak to na jakiej podstawie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR/FA/ŚP/ZP/ŚW
- Kontakt:
Re: Pobierane świadczenie pielęgnacyjne a brak opieki
powinnaś też wezwać stronę do osobistego stawiennictwa np na 14 dni celem złożenia wyjaśnień. art 25 ust 3 u.o.ś.r lub 50 KPA art 28 ust 3 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Tak, tylko Pani, jeśli przyjdzie, to napisze oświadczenie, że się opiekuje, papier wszystko przyjmie. Czy wywiad nie wystarczy do uchylenia decyzji?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR/FA/ŚP/ZP/ŚW
- Kontakt:
Wywiad ok, jeszcze lepiej, a najlepiej jak będzie niezapowiedziany. Oświadczenie złoży podczasAnita3 pisze: 14 wrz 2023, 15:02 Tak, tylko Pani, jeśli przyjdzie, to napisze oświadczenie, że się opiekuje, papier wszystko przyjmie. Czy wywiad nie wystarczy do uchylenia decyzji?
Oprócz Pobierane świadczenie pielęgnacyjne a brak opieki - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy dobrze myślę
Internat a bezpłatny pobyt w nim
zatajenie konkubenta i dziecka a RODZINNE
Empatia brak połączenia
Czy mogę potrącić całość świadczeń?
dochody "młodych"
obywatel UKR ma umowę o pomocy przy zbiorach
Dojazdy, zamieszkanie w internacie.
umowa z nfz
Weryfikacja MF pomóżcie mi
dochody nieopodatkowane - alimenty
Wznowienie postępowania - decyzja przyznająca świadczenia została już uchylona. Czy uchylić decyzję uchylajacą?
NP orzeczone co do wypłat innej gminy dokąd zwrot
Jak wyliczyć dochód
Czyste powietrze -odmowa
13,14 jak to liczyć?