Podejrzenie o przemoc

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
samotny anioł
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Podejrzenie o przemoc

Post autor: samotny anioł »

Jak klient dostaje jakieś zasiłki z pomocy społecznej to nie można upowszechniać tej informacji, np. pracownik socjalny nie powinien wypytywać się sąsiadów o tą konkretną osobę (art. 100). Ale jak jest podejrzenie stosowania przemocy, to pracownik socjalny może powypytywać się sąsiadów czy nie widzieli czegoś niepokojącego u państwa Kowalskich? Pytam w nawiązaniu do tej sprawy, o której wczoraj pisali na okładce "Faktu", że matka przypalała papierosami dzieci, a pracownicy socjalni nic o tym nie wiedzieli.
Iga2

Re: Podejrzenie o przemoc

Post autor: Iga2 »

Nie czytałam tego artykułu ale trzęsie mnie jak oglądam reportaże w telewizji i jeszcze nie zdarzyło się tak ,ze pracownicy ops to dobrze pracujący pracownicy.
[Anioł*]

Post autor: [Anioł*] »

jeśli istnieje podejrzenie jak choćby o stosowanie przemocy to pracownik socjalny ma założyć Niebieską Kartę a nie podpytywać sąsiadów, czyli w ramach NK zbiera pani wraz z GR,Zi dokładne informacje na temat tego zjawiska w stosunku do tej konkretnej osoby. Potwierdza ostatecznie istnienie Przemocy lub wyklucza. Szczegóły postępowania Pani zna. Nie może być inaczej.
Awatar użytkownika
samotny anioł
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: samotny anioł »

Dziękuję, aniołku :)
[Anioł*]

Post autor: [Anioł*] »

Nie ma za co. anioł dopiero studiuje, jest samotny i do tego praktykant. ;) Koniecznie trzeba to zmienić :) Ten awatar skrzydeł nie dodaje, bardzo nagrobny, już kiedyś zwróciłam uwagę.
ODPOWIEDZ