Podejrzenie o przemoc
- samotny anioł
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Podejrzenie o przemoc
Jak klient dostaje jakieś zasiłki z pomocy społecznej to nie można upowszechniać tej informacji, np. pracownik socjalny nie powinien wypytywać się sąsiadów o tą konkretną osobę (art. 100). Ale jak jest podejrzenie stosowania przemocy, to pracownik socjalny może powypytywać się sąsiadów czy nie widzieli czegoś niepokojącego u państwa Kowalskich? Pytam w nawiązaniu do tej sprawy, o której wczoraj pisali na okładce "Faktu", że matka przypalała papierosami dzieci, a pracownicy socjalni nic o tym nie wiedzieli.
Re: Podejrzenie o przemoc
Nie czytałam tego artykułu ale trzęsie mnie jak oglądam reportaże w telewizji i jeszcze nie zdarzyło się tak ,ze pracownicy ops to dobrze pracujący pracownicy.
jeśli istnieje podejrzenie jak choćby o stosowanie przemocy to pracownik socjalny ma założyć Niebieską Kartę a nie podpytywać sąsiadów, czyli w ramach NK zbiera pani wraz z GR,Zi dokładne informacje na temat tego zjawiska w stosunku do tej konkretnej osoby. Potwierdza ostatecznie istnienie Przemocy lub wyklucza. Szczegóły postępowania Pani zna. Nie może być inaczej.
- samotny anioł
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dziękuję, aniołku 

Nie ma za co. anioł dopiero studiuje, jest samotny i do tego praktykant.
Koniecznie trzeba to zmienić
Ten awatar skrzydeł nie dodaje, bardzo nagrobny, już kiedyś zwróciłam uwagę.

Oprócz Podejrzenie o przemoc - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
opinia na temat szkolenia/ wykładowcy
wywiad środowiskowy I czy IV
zasiłek okresowy i stały jednocześnie
zasiłek bezrob. czy Policzyć?
Decyzja odmowna zas. celowy na opał przekroczenie dochodu
dokumenty do wójta
zasiłek okresowy
Skąd pozyskujecie pieniądze na zorganizowanie wigili
dochody za usługi specjalistyczne
Techniki diagnozowania sytuacji jednostki i rodziny w pracy
Pustka - problem egzystencjalny licealisty
odpłatność DPS