!!! podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 paź 2016, 12:53

Pomocy :(

po raz pierwszy zajmuję się FA. w związku z czym mam pytania:
1. dostaliśmy wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika - co dalej? co mam z tym robić? jakie kroki poczynić? dłużnik jest od kilku lat u nas? z tego co widze wzywam do wywiadu z dowodami wpłat alimentów, czy do urzędu pracy też piszę pismo , co z komornikiem? co mam robić?

2. mam wniosek o FA złożone przez dziecko uprawnione do alimentów co dalej?

nie ma komu mi tu podpowiedzieć :(
nowa ja w GOPS
Praktykant
Od: 25 sie 2015, 9:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2016, 13:10

czy ktoś pomoże???? baaardzo proszę :(
nowa ja w GOPS
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2016, 20:03

Najpierw wzywasz go na wywiad, pozniej o tym wszystkim co uzyskalas z wywiadu piszesz do komornika, jezeli pracuje to nic nie robisz jesli nie musi sie zarejestrowac i wysylasz do urzedu pracy o aktywizacje zawodowa, jezeli nie przyjdzie na wywiad i nie podpisze oswiadczenia, nie zarejestruje sie jako bezrobotny, to wszczynasz,postepowaniu o uznaniu go za uchylajacego sie
Gg123

Napisano: 04 paź 2016, 9:44

dziękuję za pomoc. :) a jak wygląda sytuacja gdy już wcześniej było wszczęte postępowanie o uznaniu za uchylającego się?
nowa ja w GOPS
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 04 paź 2016, 9:49

Gg123 pisze:Najpierw wzywasz go na wywiad, pozniej o tym wszystkim co uzyskalas z wywiadu piszesz do komornika, jezeli pracuje to nic nie robisz jesli nie musi sie zarejestrowac i wysylasz do urzedu pracy o aktywizacje zawodowa, jezeli nie przyjdzie na wywiad i nie podpisze oswiadczenia, nie zarejestruje sie jako bezrobotny, to wszczynasz,postepowaniu o uznaniu go za uchylajacego sie

a jak przyszedł i pracuje na czarno???
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2016, 11:36

?
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2016, 14:29

jak pracuje na czarno to tylko napisać praca dorywcza w kwocie ..... i wysłać do PUP żeby się zarejestrować :)
nowa ja w GOPS
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2016, 16:01

wysłałam do PUP o aktywizacje, przyszła odpowiedź co dalej??? proszę pomocy
nowa ja w GOPS
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2016, 22:43

1. Wzywam na wywiad
2. Przychodzi, jeżeli pracuje to nie wszczynam postępowania tylko piszę do komornika info z wywiadu i do innego ośrodka jeżeli działania prowadzimy na wniosek.
3. Przychodzi jest zarejestrowany to go aktywizuję do UP oprócz tego info j.w.
4. Przychodzi nie jest zarejestrowany to go zobowiązuję do zarejestrowania się i wyznaczam termin, jeżeli przyjdzie w wyznaczonym terminie piszę informację j.w., jeżeli nie wywiąże się ze zobowiązania wszczynam postępowanie o uznanie za uchylającego się
Fundusz

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x