Czy jest gdzies w ustawie o pomocy społecznej napisane że pracownik socjalny moze otrzymac dofinansowanie do stusiów magisterskich bo to jest podnoszenie kwalifikacji
Bea masz prawo do tego tytułu, ale i tak kierownik o tym decyduje, bo samo ukończenie specjalizacji nie powoduje, że jest się specjalistą, muszą za tym iść umiejętności. Powodzenia.
A ja myślę, że jak osoba ma dyplom ukończenia specjalizacji, to już to komisja egzaminacyjna oceniła. Czyżby ktoś inny jeszcze miał do tego prawo? i kto mu takie prawo dał?
Zgadzam sie w 100 % z pracownikiem socjalnym.Jakoś nauczyciele nie maja z tym problemów,zdaja odpowiednie egzaminy,uzyskuja odpowiednie tytuły np.nauczyciel stazysta,dyplomowany itp.od razu pensja rosnie,nie mówiąc o dodatkowych kwalifikacjach jak studia podyplomowe ( 300 zł wiecej do pensji).
Dziewczyny zgadzam się z Wami. To jest nie w porządku, że poświęcamy swój czas, energię i pieniądze, a nasi przełożeni ignorują nasze kwalifikacje. Zgadzam się z prac. socjalnym, nie powinniśmy godzić się z takim traktowaniem, w tym wypadku zgadzam się z Gosią. Ja napisałam oficjalne pismo pod którym podpisał się dyrektor, a więc przyjął do wiadomości, pismo leży w kadrach o uznanie wyższego stopnia - zero reakcji ze strony dyrekcji, ale mam nadzieję, że kolejna kontrola z PIPu zareaguje właściwie na moje pismo. Nie pozwólmy się tak traktować. Mamy wykształcenie, kwalifikacje, wiedzę i zapał do pracy. NIE POZWÓLMY ZGASIĆ TEGO ZAPAŁU. Upominajmy się o swoje.