do użytkowników forum ops - HYdE PaRK

Strona 1 z 10    [ Posty: 92 ]

Napisano: 31 maja 2009, 1:44

Wypowiedzi niektórych osób na tym forum świadczą o tym,że wieloletnia polityka esbecka doprowadziła do rozbicia tak przecież kiedyś solidarnego społeczeństwa polskiego.Nic z tej solidarności nie zostało.Niektóre opinie ocierają się wręcz o faszystowską filozofię hitlera-słabych,nieudolnych zlikwidować,a matki wyselekcjonować,te lepsze do rozrodu,a te gorsze wysterylizować.Zastanówcie się państwo jak wam nie wstyd obrażać innych ludzi, z których przecież żyjecie i są waszymi podopiecznymi?!Nie dajcie się zwariować waszym kompleksom i zawiści.Państwo po to istnieje,aby właśnie opiekować się i bronić słabszych,chorych,dzieci itd.Inaczej wrócilibyśmy do czasów prehistorycznych,gdzie silniejszy zabijał słabszego.Pieniądze podatników idą na tak wiele celów,o których nie macie zielonego pojęcia i nigdy się nie dowiecie.Ratujmy polskie dzieci,walczmy o relatywnie wyższe zasiłki w stosunku chociażby do innych cywilizowanych krajów europejskich!Są różni ludzie na świecie i nie mamy prawa ich oceniać,to chora,ślepa nienawiść do samych siebie dyktuje prymitywne wypowiedzi niektórym internautom z tego forum.Życzę trochę pokory i szacunku do istnień ludzkich i innych poglądów.Dodam,że w programie PiS-u jest zapisane znaczne podniesienie poziomu płac pracownikom socjalnym,ze względu na stopień trudności ich pracy.I zgadzam się z tym w zupełności.
~Dalida

Napisano: 31 maja 2009, 3:22

Ręce opadają......
Dlatego właśnie głosuję na Platformę:)
~korek

Napisano: 31 maja 2009, 7:38

Rozumiem, że Twój wybór oznacza przyzwolenie na zło o którym napisała powyżej Dalida?
~korkociąg

Napisano: 31 maja 2009, 10:42

Dalida trzeba wszelkimi sposobami tłumaczyć, aby niektórzy zrozumieli, że jak sie jest pięknym, zdrowym i bogatym to taki stan nie zawsze musi istnieć. Sa ludzie z małą wyobraźnią i dopiero jak stają w obliczu zagrożenia przychodzą po rozum do głowy. Uwazam post za trafnie ujęty, jednak w obiecanki nie wierzę, dla mnie w tej chwili liczą sie fakty. Żeby bronic słabszych samemu trzeba być silnym, a tego nikt nie zrobi za Ciebie, każdy sam musi dbać o kondycję i tego życzę PiS-owi
~dzibar

Napisano: 31 maja 2009, 11:01

Ręce opadają nie tylko z powodu PISu;)
Opadają, bo \"polityka esbacka\", czyli tropienie wyimaginowanego wroga
Bo absolutnie nie \"żyje z moich podopiecznych\" - ani to opieka, tylko pomoc, a poza tym to ja placę podatki i pośrednio sponsoruje ich zasiłki. A ludzi obrażam czasem owszem, nie tu forum raczej, ale sie zdaza, ale nie dlatego, ze sa w systemie pomocy społecznej tylko, dla tego ze niektorzy (podkreślam) sa bezczelni, głupi itp. Tacy zdarzają sie niestety wszędzie.
Nie jestem osobą zawistną i zakompleksioną - moje optymistyczne spojrzenie na świat mi na to nie pozwala:)
Absolutnie różnię sie z Dalidą w ocenie celu istnienia Państwa. Moim zdaniem nie istnieje ono po to, aby chronić i bronić, ale po to by łączyć, strukturyzować przy maksmalnej wolności i dawać swoim obywatelom szansę, czyli wędkę, a nie rybę, tak jak, błagam!!!!!!!, wyższe zasiłki! Owszem nie sposób się z nich utrzymać, ale kto powiedział, ze pomoc społeczna ma kogokolwiek utrzymywać?
Dalido! Życzenia pokory przyjmuję, choć nie uznaję jej za najważniejszy przymiot. Życzenia szacunku do inncyh poglądów mi nie trzeba, więc odbijam je do adresata, czyli tam gdzie są potrzebne:)
Istniejące zło zwalczymy nie wyższymi zasiłkami i powiązaną siecią teorii spiskowych, ale pracą, optymizmem, miłością i wiarą w wolność, w ludzi i w lepsze jutro!
Pozdrawiam!
~korek

Napisano: 31 maja 2009, 11:35

Korek - nie zatykaj prawdziwej, prawdy!
Żyjemy przecież w PRL-BIS. Taki sposób istnienia RP ustalono w MAGDALENCE. Ostatnio zwaloryzowano emerytury ZUS. Równi dostali 20-50 zł podwyżki, natomiast równiejsi w tym dawna nomenklatura SBecko/Partyjna 200-500 zł i więcej. Korek zacznij być OBIEKTYWNY!
~korkociąg

Napisano: 31 maja 2009, 12:01

Dla otrzeźwienia intelektualnego
polecam film pt. NOCNA ZMIANA
tam młody TUSK oraz dojrzewający PAWLAK i inni... konfidenci, sprzedwaczyki itp.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Nocna_zmiana_(dokument)
https://video.google.pl/videosearch?q=no ... a=N&tab=wv#
~korkociąg

Napisano: 31 maja 2009, 12:23

Zapewniam, ze otrzeźwienia intelektualnego mi nie potrzeba:)
Widzę, że różnią nas nie tylko poglądy, ale w ogóle spojrzenie na świat, podejście do życia i proporcje międy czarnowidztwem a tzw. \"parciem do przodu\". Ja patrzę w przyszłość, bo w mojej opinii tylko takie spojrzenie daje motywację do pracy nad sobą i nad lepszym jutrem.
Może dlatego nie zgodzimy sie.
Piękna pogoda dzisiaj, dlatego pozdrawiam i życzę cieszenia się dziś choćby ze słońca!
~korek

Napisano: 31 maja 2009, 12:27

Korek i właśnie takich jak TY, każda władza potrzebuje. Ta ubecko/partyjna przede wszystkim. Winszuję dobrego nastroju. Korkuj tak dalej....

pozdrawiam

Korkociąg ;)
~korkociąg

Napisano: 31 maja 2009, 12:38

~Dalida a jak traktować klienta który podjeżdża pod ośrodek najnowszym modelem samochodu, odpier.dzielony, że tylko pozazdrościć i twierdzi że nie ma na życie, przychodzi po pomoc. i nic takiemu nie zrobisz bo SKO będzie niestety po jego stronie. w Ośrodku biedak a wśród znajomych bogacz.
albo samotne matki które nigdzie nie pracuje bo mają małe dzieci na utrzymaniu (tak po około 13 lat). Odpicowane, tipsy, nowy fryz co wizyta a ty uczciwie pracujesz i zastanawiasz się czy sobie coś kupić, i nie kupujesz bo wolisz kupić dziecku. można by jeszcze wiele przykładów powymieniać
~Aga

Strona 1 z 10    [ Posty: 92 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x