trochę zgłupiałam dlatego pytam przyszła dzisiaj kobieta złożyć wniosek o FA przeprowadziła się z innej miejscowości i była bardzo zdziwiona,że nie chcę dochodów jej męża ma 3 dzieci 2 z ojcem ich jest rozwiedziona i 1 z ojcem jego nie ma rozwodu , nie otrzymywała na to 1 dziecko FA bo mąż nie chciał dać jej zaśw. o dochodach
Art. 2 pkt 12- w składzie rodziny jest obecny małżonek i powinny być również jego dochody.
dotyczy to również wyliczenia FA dla dzieci z poprzedniego zwiazku
Do składu rodziny nie wpisujesz ojca dzieciaków na które składany jest wniosek o FA.
We wniosku o FA na dzieci spłodzone z panem nie-mężem w składzie rodziny będzie pan mąż.
A jeśli pani złoży wniosek o FA na dziecko małżonka, w składzie rodziny małżonka nie będzie.
Skład rodziny zależeć będzie od tego na które dzieci pani będzie wnioskować o FA.
A jeśli Pani, mężatka składa na dziecko spłodzone z mężem, a drugie spłodzone nie z konkubentem, który uznał to dziecko. To mam wpisać do składu chyba tylko męża, który zresztą nie wiadomo, gdzie przebywa.
"Pokopałam treść. Drugie dziecko spłodzone z konkubentem. Na pierwsze z mężem już bierze FA, a teraz ma składać na drugie."
We wniosku na dziecko konkubenta w składzie rodziny mąż.