i w rodzinnym analogicznie??kb pisze:zasadzone alimenty na dzieci musi miec jedynie osoba samotnie wychowujaca dzieci, jak jest mama tata i dzieci to nie ma osoby samotnie wychowujacej dzieci:) czyli alimentow nie musi byc na zadne dziecko,moga byc ale nie musza, bez nich tez przyslugują tej pelnej rodzinie swiadczenia na wszytskie wychowywane prze tych dwoje:) dzieci...nie wiem kogo na tych infoliniach sadzaja...
tak na każdeYozo pisze:A jeśli chodzi o 500+ to na moje pytanie czy na każde dziecko na które ubiega się matka muszą być zasądzone alimenty to radca prawny odp. że TAK....
tata jest ale tylko jednego dziecka a pozostałych nie, więc ci pozostali nie muszą mieć zasądzonych alimentów jesli wnioskowane są świadczenia????kb pisze:zasadzone alimenty na dzieci musi miec jedynie osoba samotnie wychowujaca dzieci, jak jest mama tata i dzieci to nie ma osoby samotnie wychowujacej dzieci:) czyli alimentow nie musi byc na zadne dziecko,moga byc ale nie musza, bez nich tez przyslugują tej pelnej rodzinie swiadczenia na wszytskie wychowywane prze tych dwoje:) dzieci...nie wiem kogo na tych infoliniach sadzaja...