Podstawa prawna - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 cze 2014, 9:47

Jaką podstawę prawną stosujecie w przypadku skierowania wniosku do starostwa o udostępnienie informacji, czy dłużnik posiada prawo jazdy?
prawo jazdy

Napisano: 03 cze 2014, 9:58

ja nie wysyłam wniosków czy posiada- od razu wniosek o zatrzymanie jak nie ma to odpisują ze nie posiada, po co 2 razy pisać ??

gdybym wysyłała to pewnie na wniosku o ochronie danych, ale w dalszym ciągu nie widze sensu
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 03 cze 2014, 10:46

GOPS w związku z tym, że decyzja o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych stała się ostateczna, zgodnie z art. 5 ust. 3b ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t. j. Dz. U. z 2012 r. poz. 1228 z późn. zm.) planuje skierować wniosek do starosty w celu zatrzymania prawo jazdy dłużnikowi.
W związku z tym zwracamy się z zapytaniem czy Pan .........., Pesel:........., zam. .............. figuruje w ewidencji osób posiadających uprawnienia do kierowania pojazdami.
kaśka11

Napisano: 03 cze 2014, 10:46

Jestem umówiona z facetem ze starostwa, dzięki temu on i ja mamy mniej roboty papierkowej.
Zanim wyślę wniosek dzwonię i dowiaduję się, czy dłużnik posiada prawo, jeśli posiada, kieruję wniosek o zatrzymanie a w przypadku reszty wystarczy podkładka w formie wniosku o udostępnienie danych.
Starostwo ma mniej roboty, bo na wniosek wszczynają postępowanie a tak to tylko odpisują.

Wysyłam na art. 22, chciałam się upewnić, czy dodajecie coś jeszcze.
prawo jazdy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem