podstawa prawna odmowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 25 wrz 2019, 14:01

pierwszy raz mam odmowe przyznania dodatku i bardzo prosze o pomoc jaka podstawe prawna mam wpisac czy tak jak przy przyznaniu i dodac ze z art. 7 ust. 4 ( nie wyraza zgody na wywiad) czy jak?? prosze o pomoc
Cytrynka
Stażysta
Od: 05 gru 2018, 10:50
Zajmuję się: DM/KDR/ZP

Napisano: 26 wrz 2019, 7:20

HALOO
czy naprawde nikt nie pisał odmowy
prosze o pomoc
Cytrynka
Stażysta

Napisano: 26 wrz 2019, 8:49

nie napisałaś właśnie jaka jest sytuacja...dlaczego odmowną decyzję dasz...jeżeli chodzi o wywiad...tak, ogólnie dajesz podstawę taką....na której dajesz decyzję odmowną:)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 26 wrz 2019, 10:02

no jak nie napisałam, odmowil wywiadu to zgodnie z art. 7 ust. 4 jest odmowa. tylko teraz co mam napisac w podstawie prawnej
Cytrynka
Stażysta

Napisano: 26 wrz 2019, 10:45

no jak to nie wiesz:) to co juz napisałas:)
VIP

Napisano: 26 wrz 2019, 11:50

a tak już szukając dziury w całym może opowiesz nam w jaki sposób powiadomiono delikwenta o wywiadzie i w jaki sposób delikwent go odmówił .... masz obowiązek skutecznie powiadomić że planujesz taki wywiad wykonać a pocałowanie klamki nie jest równoznaczne z odmową przeprowadzenia wywiadu.... jest to istotne bo inaczej ci decyzje uwalą z przyczyn proceduralnych....
Pamiętaj podstawa prawna to jedno ale UZASADNIENIE decyzji to już inna bajka tu musisz jasno i czytelnie wyłuszczyć wszystkie argumenty czyli stan prawny i stan faktyczny..... i przy odmowie musi być tego oj sporo
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 26 wrz 2019, 12:00

więc ta:szanowny pan skladajac wniosek oswiadczyl ze z pracy dorywczej ma 300 zl miesiecznie a calkowite wyzywienie i pomoc rzeczowa otrzymuje od bliskich i tu cytuje " żywia go w stylu wloskim" dlatego zlecilam wywiad i poinformowalam go o tym fakcie. Dnia nastepnego pracownik ktory mial isc na wywiad skontaktowal sie z tym panem po czym pan zadzwonil do mnie ze mam sobie ten wniosek wsadzic do kosza bo za 150 zl co on od nas (urzedu) dostanie nikt mu w butach wchodzil do domu nie bedzie, to samo powiedzial pracownikowi i ten odstapil od wywiadu sporzadzajac stosowna notatke. Pan nie wyraził zgody na wywiad wiec dlatego art. 7 ust. 4 a moje pytanie jest takie czy ja mam napisac tak jak przy przyznaiu tą podstwe i do dego dopisac ten artykul czy jak
dziekuje za pomoc
Cytrynka
Stażysta

Napisano: 26 wrz 2019, 13:38

Cytrynka pisze:
26 wrz 2019, 12:00
więc ta:szanowny pan skladajac wniosek oswiadczyl ze z pracy dorywczej ma 300 zl miesiecznie a calkowite wyzywienie i pomoc rzeczowa otrzymuje od bliskich i tu cytuje " żywia go w stylu wloskim" dlatego zlecilam wywiad i poinformowalam go o tym fakcie. Dnia nastepnego pracownik ktory mial isc na wywiad skontaktowal sie z tym panem po czym pan zadzwonil do mnie ze mam sobie ten wniosek wsadzic do kosza bo za 150 zl co on od nas (urzedu) dostanie nikt mu w butach wchodzil do domu nie bedzie, to samo powiedzial pracownikowi i ten odstapil od wywiadu sporzadzajac stosowna notatke. Pan nie wyraził zgody na wywiad wiec dlatego art. 7 ust. 4 a moje pytanie jest takie czy ja mam napisac tak jak przy przyznaiu tą podstwe i do dego dopisac ten artykul czy jak
dziekuje za pomoc
faktycznie szukanie dziury w całym...i to przez autora:) podstawa prawna tu chyba najmniejszy problem patrzysz na te artykuły z ktorych korzystasz przy tej decyzji jak i ten art 7 ust 4 w uzasadnieniu opisujesz tak jak było...choc lepiej bylo by miec na oswiadczeniu podpis wnioskodawcy ze nie wyraza zgody na wywiad...ale trudno juz moze sie uda:)
VIP

Napisano: 26 wrz 2019, 13:50

no i tak jak myślałem
dekikwet musi dostać na piśmie informację że w dniu X o godzinie V zostanie przeprowadzony wywiad. w piśmie winno być jasno zaznaczone że odmowa lub uniemożliwienie przeprowadzenia wywiadu skutkuje odmową przyznania dodatku..... bo gość sie odwoła że mu nie pasowało w tym dniu albo był WC gdy ktoś pukał ... a wogóle on nie ma nic do ukrycia i jak by wiedział o konsekwencjach to by nawet bimbrownie w piwnicy pokazał :lol:
a jak tych kwitów nie masz to se nawet klawiatury nie strzęp i czasu sobie oraz SKO nie zabieraj bo decyzje uwalą i tyle :lol:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 27 wrz 2019, 9:20

dziekuje za pomoc
Cytrynka
Stażysta

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem