podwyższenie alimentów sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 wrz 2015, 8:31

Bardzo proszę o pomoc. Wierzycielka ma podwyższone alimenty od 16 lipca 2015 r. Jak utworzyć decyzję w sygnity, tak żeby wyrównało jej wypłatę lipcową proporcjonalnie do liczby dni za które przysługuje podwyższona kwota? Robiłam wniosek w związku ze zmiana sytuacji życiowej, wprowadzałam datę wyroku, datę zmiany, nową kwotę, ale ciągle za lipiec i sierpień wyrównuje mi po 100 zł, a za lipiec powinno być przecież mniej! Parametr "sposób wyliczania kwoty fa" - z przeliczeniem na rzeczywistą liczbę dni. Z góry bardzo dziękuję za pomoc:)
mi2011
Praktykant
Od: 07 sty 2015, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 06 paź 2015, 19:17

może spróbuj sobie ręcznie policzyć i zmienić kwotę ? tj 15 dni x kwote 1/liczbę dni w miesiącu + reszta dni x kwota po podwyższce/ liczbę dni ? tak przy okazji zapytam, jak osoba przychodzi z takim wyrokiem, to my z urzędu jej wyrównujemy czy musi zawnioskować ? bo tez mi teraz taka przyszła z wyrównaniem z czerwca nawet? tylko czy uda mi się tak przez zmianę sytuacji zrobić skoro decyzja już jest wykonana ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x