pogmatwany skład rodziny help - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 15 cze 2015, 10:11

w dokumentach złożonych do becikowego masz informację o nowych członkach rodziny i musisz ich dodać do składu rodziny zarówno do becikowego rodzinnego i FA. według określonego składu rodziny dla danej decyzji.
Jeżeli nie kwalifikują się dochodowo jako pięcioosobowa rodzina to zapewne krzywda im się nie dzieje. a ja bym nie naciągała na siłę.
zuzzanna

Napisano: 15 cze 2015, 10:15

zuzzanna pisze: dla danej decyzji.
dla danej Ustawy

A z drugiej strony nie przyszłoby mi do głowy wżyciu aby petentce doradzić aby nie podawała ojca dziecka do składu rodziny tylko po to aby dochód sobie zmniejszyć i kwalifikować się na rodzinne.
zuzzanna

Napisano: 15 cze 2015, 10:28

ale ta kobieta zakwalifikuje się na rodzinne z konkubentem i tą czwórką dzieci.Tylko ja zamotałam się z tym dzieckiem na które nie ma alimentów i czy może być w składzie rodziny.
justa84

Napisano: 15 cze 2015, 11:24

justa84 pisze:pani jest rozwódką i ma na dwójkę dzieci zasądzone alimenty. Teraz przyszła po becika na nowe dzieciątko z nowym tatusiem. Mówi, że nie chce rodzinnego na to nowe dziecko, tylko chce becika. Czy tak może? Z dochodów nowego tatusia nie załapią się na rodzinne. Dodam, że ta kobieta ma też FA na dwójkę dzieci.
w tym poście jest napisane - nie załapia się na rodzinne
zuzzanna

Napisano: 15 cze 2015, 11:32

nie, przeliczyłam jeszcze raz dokładnie dochody i się zakwalifikują. W składzie rodziny to dziecko, na które nie ma zasądzonych alimentów i poszło na konto byłego męża ma orzeczenie o niepełnosprawności i wtedy kryterium mają wyższe, więc się kwalifikują.
justa84

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x