WITAM! czy numerujecie PK, które wystawiacie? bo ja do tej pory nie numerowałam, ale teraz się zastanawiam. mamy instrukcję kancelaryjną i nie wiem, czy obowiązuje ta numeracja OPS.312... też przy wystawianiu dowodów księgowych? bo jak tak, to chyba oszaleję.
Nie numeruję . U mnie występuje numeracja WB dot. wyciągów bankowych, RK raportów kasowych i MŁ dotycząca faktur, rachunków, not i poleceń księgowania . BO otwieram "ręcznie" na PK i ten dokument jest pierwszym dokumentem w segregatorze MŁ bez nadanego numeru księgowego ( dla mnie jest to zerówka) . Można ten dokument wydrukować dwukrotnie z tym , że w roku poprzednim będzie to BZ bez numeru jako ostatni w segregatorze a w roku następnym jako BO.
Nie wiem czy nie namieszałam. Dla mnie jest to dobre rozwiązanie.
ja mam numerację WB (jeden segregator) i PK (drugi segregator). wszystkie faktury, rachunki, listy wypłat oraz polecenia księgowania numeruję PK-1 itd. jest tak robione od wieków. nie mam instrukcji kancelaryjnej.
A ja mam jeden segregator na wszystko nr wyciągu kolejno nr PK kolejno i faktura taki numer jaki ma. natomiast w programie nadaje numer ksiegowy kolejny bez wzgledu co to jest i wpinam w segregator narastajaco