Witam,
czy ktoś robił zmiany w polityce rachunkowości i zakładowym planie kont odnośnie dodatku osłonowego?
Mamy kontrole i musimy przedłożyć zarządzenie wprowadzające zmiany dotyczące zadania dod. osłonowego.
Ja mam taki zapis w polityce w pkt. zasady rozliczania kosztów po opisie głównych: "Pozostałe koszty powstałe w wyniku nałożonych kolejnych zadań na GOPS(X). rozlicza się wg zasad wynikających z odrębnych przepisów przydzielonych w odpowiedniej klasyfikacji działów i rozdziałów lub wg pisemnej dyspozycji pracownika merytorycznego o przeksięgowania lub zaksięgowanie w odpowiednią klasyfikację."
Ja w polityce rachunkowości musiałam dodać zapis: "Jednostka prowadzi uszczegółowienie konta "130" polegające na wyodrębnieniu kont pomocniczych do wydzielonych rachunków bankowych". Każde uszczegółowienie musiałam opisać do czego jest używane (jakie świadczenia są ewidencjonowane).
To akurat jest zalecenie pokontrolne z Wydziału Kontroli UM. Również musiałam dodać systemy dziedzinowe. Prowadzimy w nich dłużników alimentacyjnych oraz nienależnie pobrane świadczenia.