Polska chodzi na psy.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 sie 2010, 15:35

Znieść becikowe?! Toż to skandal!!!! Hasło \"Balcerowicz musi odejśc\" jak dla mnie jest w tej sytucji adekwatne. Pracuje w pomocy społecznej ładnych kilka lat i widzę, że becikowe dla młodych rodziców to bardzo potrzebny, pierwszy zastrzyk pieniędzy. Inną sprawą jest to, że przyznawanie go powinno podlegać większej selekcji (tzn. becik dla biednych a nie bogatych) ale żeby zabrać go w ogóle!??!
Jak chcą ciąć koszty to niech sobie uszczuplą diety poselskie....
~Polak nie z wyboru

Napisano: 06 sie 2010, 15:50

ja uważam że becik 1000zł powinien byc zamieniony na becik szczepionki zalecane ale nie refundowane przez nasze państwo, i zrobione jako obowiązkowe, wtedy każde dziecko na 100% by skorzystało
~ewcia

Napisano: 06 sie 2010, 16:42

becik dla wszystkich dlaczego tylko dla biednych, ja pracuje i dlaczego mam nie dostać moje dziecko jest inne dlaczego biedni niech idą do pomocy społeczej a najlepiej do pracy
~ala

Napisano: 07 sie 2010, 9:38

brawo ewcia, te szczepienia to byłoby dobre, 1000 rozejdzie się momentalnie, nawet ci biedniejsi kupują np. wózki po 7-8 stówek, a szczepienie chroni dzieciaka
dałam takiej jednej wózek po wnusi, stan niemalże idealny, a ta oddała go dalej, bo stwierdziła,że na osiedli wszyscy wiedzieliby, że jest darowany, bo poznają, a wiedzą, ze ja pieniędzy za nic nie wzięłabym, a sama kupiła nówkę za 800 zł!Na marginesie - korzysta z wszelkich form pomocy w OPS!!!!
~jaśka

Napisano: 25 sie 2010, 15:03

wózek trzeba było dać komuś mieszkającemu dalej, matka pieniędzy nie zmarnowała, biedni też chcą mieć coś nowego
~jo

Napisano: 26 sie 2010, 13:25

jo...mowisz że biedni tez chcą mieć coś nowego ale mysle że dziecku przyda sie więcej rzeczy niż nowy wózek zresztą darujcie sobie to okreslenie biedni czyli korzystający z mops i bogaci czyli pracujący bo taka jest prawda że ci pierwsi mają więcej kasy niż ci kórzy uczciwie pracują a najlepszym sposobem na aktywizację zawodowa tych nierobów jest poprostu zlikwidowanie opieki społecznej jak Państwo nie da to zaraz do roboty się wezmą
~inka

Napisano: 26 sie 2010, 21:39

Teraz żałuję, że nie dałam ogłoszenia w gazecie lokalnej, na pewno znalazłby się ktoś, kto byłby zadowolony z takiej formy pomocy, a ta która najpierw chciała ten wózek, a potem nie teraz nawet dzień dobry nie mówi, lata mi to, ale sama mnie zaczepiła wówczas.
Okazało się, że ten nowy za 8 stów wózek to kupiła za kasę z wyłudzonego kredytu! A potem znowu lament, bo komornik ściga, a w domu bieda z nędzą!
Nie mam nic przeciwko becikowemu, ale czy becikowe dla matki, która zostawia dziecko w szpitalu lub oddaje do DD to nie przegięcie????
~jaśka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x