sprawa sądowa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 06 sie 2010, 10:07

rozwódka posiadająca obecnie jednego dorosłego syna z facetem, ktory jest żonaty i ma swoją rodzinę, nigdy nie występowała o alimenty . facet mieszka kilka dni z żoną a kilka z tą rozwódką.( chora sytuacja) zawsze do wszystkich wniosków doliczała jego dochody. nie dostała świadczeń rodzinnych bo dochód jej przekraczał kryterium. odwołała się do sko, któro utrzymało w mocy moją decyzję, ale z powodu że ona jest samotna i nie ma alimentów to nie może brać świadczeń. Ta się odwołała do sądu, a sąd uchylił obie decyzje ze względu na to że nie zbadałam dokładnie sprawy czy ona jest samotna czy wychowyje dziecko razem z jego ojcem. ona chce wypłaty świadczeń razem z odsetkami co robić???
~Agata

Napisano: 06 sie 2010, 10:16

PO PIERWSZE MUSISZ ZOBACZYĆ CZY ON JEST WPISANY JAKO OJCIEC W AKCIE URODZENIA DZIECKA (MOŻE OJCIEC JEST NN A ONA TYLKO SIĘ OŚWIADCZA ŻE ON JEST OJCEM MUSI BYĆ WPISANY JAKO OJCIEC LUB UZNANIE),
jeśli JEST MUSISZ MIEĆ OŚWIADCZENIE PANI I PANA CZY RAZEM TWORZĄ GOSPODARSTWO DOMOWE I OD KIEDY. JEŚLI TWORZĄ DOLICZASZ DOCHODY OBYDWOJGA, A JEŚLI NIE SA RAZEM TO ONA MUSI MIEĆ ZASĄDZONE OD NIEGO ALIMENTY - CHYBA ŻE OJCIEC DZIECKA JEST NIEZNANY TO JEST SAMOTNĄ MATKĄ. jeśli SIĘ NALEŻĄ MNIE MA MOŻLIWOŚCI WYPŁATY Z ODSETKAMI
~lila

Napisano: 06 sie 2010, 13:16

W akcie urodzenia jest wpisany ojciec, chodzi mi tylko o te odsetki
~Agata

Napisano: 06 sie 2010, 16:15

jak chce tak, to niech Ci pokaze przepis, ktory mowi o tym ,ze mamy spalacac razem z odsetkami
~ja

Napisano: 09 sie 2010, 13:35

a ja bym poszperała czy ten pan nie występuje w składzie rodziny o świadczenia z żoną, jedna osoba nie może występować w jako członek rodziny w dwóch wnioskach.
~a

Napisano: 09 sie 2010, 19:32

a niby dlaczego nie?
~zołza

Napisano: 10 sie 2010, 15:17

on ma dorosłe dzieci
~Aga

Napisano: 10 sie 2010, 15:31

\"Ta się odwołała do sądu, a sąd uchylił obie decyzje ze względu na to że nie zbadałam dokładnie sprawy czy ona jest samotna czy wychowyje dziecko razem z jego ojcem. ona chce wypłaty świadczeń razem z odsetkami co robić???\" \"W akcie urodzenia jest wpisany ojciec, chodzi mi tylko o te odsetki\".
A te odsetki to niby od czego mają być- z tego co zrozumiałam, to jeśli w składzie rodziny jest ojciec dziecka to kobieta przekracza kryterium dochodowe, a jeśli go nie będzie to jako samotna bez alimentów nie dostanie rodzinnego. Nie ruszam już w ogóle tego, że nie przysługiwałyby jej odsetki, tylko zastanawia mnie dlaczego Agata ma akurat problem z odsetkami, skoro i tak nie miałaby ich od czego wypłacić...
~myzucha

Napisano: 10 sie 2010, 16:40

Jeżeli wychowuje dziecko razem z jego ojcem to będzie jej się należał zasiłek rodzinny bo do jej dochodu mam doliczyć jego dochód z US i połowę gospodarstwa jakie posiada razem z żoną mimo tego że nie maja rozdzielności majatkowej, ani niczego innego o podziale majatku na połowę.
~Agata

Napisano: 10 sie 2010, 16:44

pogubiłam się trochę: zacytuję cię: \"facet mieszka kilka dni z żoną a kilka z tą rozwódką.( chora sytuacja) zawsze do wszystkich wniosków doliczała jego dochody. nie dostała świadczeń rodzinnych bo dochód jej przekraczał kryterium\". a teraz się łapie, tak? przez ten podział gospodarstwa? a wskazano na to przepis?
~myzucha

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x