czyli na wniosek z 29.09.2019r nowa decyzja przyznająca zr+ dodatki ?
nie bawić sie w żadne prostowania, pomyłki itd.
system przyznał mi Zr i dodatki do 18 r.ż. w tym przypadku do 30.09.2020 ja tego nie wyłapałam,a powinno być do 31,.10.2020r.Szarak pisze: ↑01 paź 2020, 11:10Przecież pozostałe zasiłki i dodatki przyznałaś więc tego nie można przyznać jeszcze raz. Ominęłaś tylko dodatek to przyznaj sam dodatek i wypłać. Ja bym tak zrobił. Rozwiązanie de Charette było by ok gdybyś ustaliła prawo do świadczenia ale nie w tej wysokości jaka powinna być. Z tego co piszesz to ty nie ustaliłaś w ogóle prawa do dodatku.
czyli może mi napisać oswiadczenie ze prosi o zmianę decyzji ...Szarak pisze: ↑02 paź 2020, 7:13To zmienia postać rzeczy. Ja osobiście szedłbym w wydanie postanowienia o omyłce pisarskiej ale zaznaczam jest to trochę naciągane bo co do zasady omyłką pisarska nie zmienia się sentencji decyzji. Miałem kiedyś przypadek błędu w sentencji o NP i SKO oficjalnie w piśmie kazało mi mój błąd naprawić właśnie takim postanowieniem. Można też poprosić Panią o wniosek o zmianę decyzji i na art.155 kpa zmienić, albo to co de Charette zasugerował art. 31 naszej ustawy.