czyli na wniosek z 29.09.2019r nowa decyzja przyznająca zr+ dodatki ?
nie bawić sie w żadne prostowania, pomyłki itd.
pominięte dojazdy w decyzji z tamtego roku
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
- Kontakt:
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: pominięte dojazdy w decyzji z tamtego roku
Przecież pozostałe zasiłki i dodatki przyznałaś więc tego nie można przyznać jeszcze raz. Ominęłaś tylko dodatek to przyznaj sam dodatek i wypłać. Ja bym tak zrobił. Rozwiązanie de Charette było by ok gdybyś ustaliła prawo do świadczenia ale nie w tej wysokości jaka powinna być. Z tego co piszesz to ty nie ustaliłaś w ogóle prawa do dodatku.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
- Kontakt:
Witam, dołączę się do tematu gdyż dzisiaj wykryłam ten sam przypadek.
Pytanie wszczęcie postępowania należy zrobić powołując się na art.61 § 1 i 4 KPA?

- Szarak
- VIP
- Kontakt:
Nie ma takiej potrzeby bo postępowanie jest wszczęte zaległym wnioskiem, którego nie zakończyłaś w całości, dlatego jesteś w przewlekłości postępowania.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Przychylam się do zdania Szaraka
https://www.kasarodziny.pl/
-
- Referent
- Kontakt:
system przyznał mi Zr i dodatki do 18 r.ż. w tym przypadku do 30.09.2020 ja tego nie wyłapałam,a powinno być do 31,.10.2020r.Szarak pisze: 01 paź 2020, 11:10 Przecież pozostałe zasiłki i dodatki przyznałaś więc tego nie można przyznać jeszcze raz. Ominęłaś tylko dodatek to przyznaj sam dodatek i wypłać. Ja bym tak zrobił. Rozwiązanie de Charette było by ok gdybyś ustaliła prawo do świadczenia ale nie w tej wysokości jaka powinna być. Z tego co piszesz to ty nie ustaliłaś w ogóle prawa do dodatku.
czyli muszę na październik przyznać ZR, dojazd, wielodzietność
i jak to zrobić???
- Szarak
- VIP
- Kontakt:
To zmienia postać rzeczy. Ja osobiście szedłbym w wydanie postanowienia o omyłce pisarskiej ale zaznaczam jest to trochę naciągane bo co do zasady omyłką pisarska nie zmienia się sentencji decyzji. Miałem kiedyś przypadek błędu w sentencji o NP i SKO oficjalnie w piśmie kazało mi mój błąd naprawić właśnie takim postanowieniem. Można też poprosić Panią o wniosek o zmianę decyzji i na art.155 kpa zmienić, albo to co de Charette zasugerował art. 31 naszej ustawy.
-
- Referent
- Kontakt:
czyli może mi napisać oswiadczenie ze prosi o zmianę decyzji ...Szarak pisze: 02 paź 2020, 7:13 To zmienia postać rzeczy. Ja osobiście szedłbym w wydanie postanowienia o omyłce pisarskiej ale zaznaczam jest to trochę naciągane bo co do zasady omyłką pisarska nie zmienia się sentencji decyzji. Miałem kiedyś przypadek błędu w sentencji o NP i SKO oficjalnie w piśmie kazało mi mój błąd naprawić właśnie takim postanowieniem. Można też poprosić Panią o wniosek o zmianę decyzji i na art.155 kpa zmienić, albo to co de Charette zasugerował art. 31 naszej ustawy.
tylko dziwne troche bo we wniosku tym starym wszystko jest zaznaczone dobrze
to juz sama nie wiem
???
Oprócz pominięte dojazdy w decyzji z tamtego roku - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
CÓRKA CZY W SKŁAD RODZINY
zasiłek stały, a UP
karta podatkowa
pit 11a z ZUS
Szkolenie z firmy OTI w Zakopanem 15-18.11.2020
Ryczałt za 2019
świadczenia rodzinne
odmowa SP - data powstania niepełnosprawności
dochód- renta za ojca
czy zachodzi koordynacja zerknijcie
usysk wypłacony będzie w październiku
czy dzielić składkę emer-rent. gdy 20letni okres