jeżeli anonim...to ja bym wzięła pod uwagę przy kolejnym składaniu wniosku...albo teraz dane pozbierac co i jak...bo ogólnie mało możesz...może przecież wyjeżdżać...a jeśli pracuje na czarno...nic nie udowodnisz...zrobisz wywiad przy kolejnym wniosku i tyle...gdyby anonim...nie był anonimem wówczas trzeba coś już zrobić...bo masz do tego podstawęGosia1979 pisze: ↑15 cze 2022, 11:19witam. mam pytanie jakbyście postąpili. dostałam anionem na maila ze Pani pobierająca dodatek mieszkaniowy, podobno od kilku lat pracuje za granicą przyjeżdża i składa wnioski o ŚR, ŚW i dodatek mieszkaniowy. Co w takiej sytuacji zrobić? Wezwanie do wyjaśnienia ? jeśli przyjdzie i powie ze nie pracuje to jak ? przecież jej nie zmuszę do przyznania się? na podstawie anonimu. Miał ktoś taką sytuacje?
tez mi się tak wydaje. ale św.rodz chcą ja wzywać itd. faktem jest ze były dołączone zdjęcia gdzie niby jest pokazane że może i gdzieś pracuje, ale czy ja mogę stwierdzić z jakich lat te zdjęcia są.:-) pisze: ↑15 cze 2022, 11:25jeżeli anonim...to ja bym wzięła pod uwagę przy kolejnym składaniu wniosku...albo teraz dane pozbierac co i jak...bo ogólnie mało możesz...może przecież wyjeżdżać...a jeśli pracuje na czarno...nic nie udowodnisz...zrobisz wywiad przy kolejnym wniosku i tyle...gdyby anonim...nie był anonimem wówczas trzeba coś już zrobić...bo masz do tego podstawęGosia1979 pisze: ↑15 cze 2022, 11:19witam. mam pytanie jakbyście postąpili. dostałam anionem na maila ze Pani pobierająca dodatek mieszkaniowy, podobno od kilku lat pracuje za granicą przyjeżdża i składa wnioski o ŚR, ŚW i dodatek mieszkaniowy. Co w takiej sytuacji zrobić? Wezwanie do wyjaśnienia ? jeśli przyjdzie i powie ze nie pracuje to jak ? przecież jej nie zmuszę do przyznania się? na podstawie anonimu. Miał ktoś taką sytuacje?
:-) pisze: ↑15 cze 2022, 13:12oj...ja bym w to nie brnęła...ostatnio też donosili uprzejmie...ze pani ma dodatek, ze pracownicy nic nie weryfikują a okazało się, że nie było przyznanego żadnego dodatkua pismo było podpisane
Moze poczekaj na to...jak w Mopsie ogarną temat...moze pracuje...moze nie...ciekawe czy umowa jest...pewnie nie ma...inaczej by kobietka pobierając tyle swiadczen nie byłaby taka "glupia" by nie zglosic ze pracuje
choc roznie to moze byc
[/qu
Sprawa ma sie tak, że ŚR wezwały te Pania do wyjaśnienia. Co w takiej sytuacji z dodatkami.tez mam wezwać do wyjaśnienia , wstrzymać dodatek? nie miałam takiej sytuacji wiec powiem szczerze nie wiem co robić