Pomoc dla innych religii w Polce - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 mar 2016, 18:39

Jakie pomocy mogą spodziewać się ludzie innego wyznania religijnego [chodzi mi bardziej o pomoc z ośrodków typu MOPS/GOPS lub innych organizacji].
TaivanR
Praktykant
Od: 18 mar 2016, 18:35
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2016, 20:54

Nie rozumiem pytania.
Ja nie pytam klientów jakiego są wyznania.
kolo32

Napisano: 18 mar 2016, 22:59

Czyli każdy człowiek który jest innego wyznania i jest obywatelem Polski zasługuje na pomoc ? Przepraszam,że się tak pytam ,ale mam taki temat pracy na studia :)
TaivanR
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2016, 0:16

Nie tylko osoby posiadające polskie obywatelstwo, również uchodźcy oraz inne osoby które posiadają zgodę na pobyt - kwestię tę reguluje stosowny zapis w ustawie o pomocy społecznej.
prawo

Napisano: 19 mar 2016, 11:42

A mógłby ktoś mi podesłać link do tej ustawy ?? :) Bardzo bym prosił :)
TaivanR
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2016, 1:01

Czy to jakaś prowokacja albo jakaś kpina? :shock: piszesz, że masz taki temat na studia, korzystasz z internetu i prosisz o link do ustawy? pomijam już wydźwięk Twojego pytania: "Czyli każdy człowiek który jest innego wyznania i jest obywatelem Polski zasługuje na pomoc ?" A kto według Ciebie na pomoc nie zasługuje? I co to znaczy "innego wyznania"? Innego niż jakie? I masz odwagę pisać, że studiujesz???? Co studiujesz? na jakiej uczelni????? :mrgreen: no ale jeśli to jest WSKSIM w Toruniu? - to cofam wszystkie swoje pytania i podaję link do ustawy o pomocy społecznej:
https://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0040640593
lotsy

Napisano: 20 mar 2016, 16:59

Prawa do pomocy w tym kraju nie mają obywatele polscy i to bez względu na wyznanie, ale którzy legalnie pracują chociazby na umowę o pracę i ze swojej pracy płacą podatki. Zamiast nich na pomoc państwa nie tylko mogą liczyć ale ją otrzymują wszelkiej maści cwaniacy, naciagacze i kombinatorzy. Oszusci w tym kraju są górą i jest to chyba bardziej liczebna grupa korzystająca z pomocy społecznej niż skrajna biedota.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x