czy przyznawaliście może pomoc na kontynuowanie nauki pełnoletnim wychowanka którym wcześniej odmówiono pomocy ze względu na przekroczenie kryterium dochodowego a teraz zgodnie z art 240 znowelizowanej ustawy o piczy zastępczej kwalifikują sie do tego świadczenia\"? jeśli tak to od kiedy naliczacie ta pomoc?
Sami informujecie wychowanków - pisemnie, którym dotychczas dochód przekraczał kryterium, ze mogą złożyć ponownie wniosek???? A czy przeprowadzacie przy tym wywiad VIII????
właśnie jak to robicie? Np teraz mam wychowanka pobierającego pomoc 494,10 zł (stare zasady) i załóżmy że w lipcu jego dochód wzrośnie, przez co będzie się kwalifikował do pozbawienia pomocy, bo przekroczone zostanie kryterium dochodowe to wtedy mam zrobić decyzję pozbawiającą i co? mam go poinformować że może ponownie się ubiegać? jak to ugryźć?
według mnie należny traktować pełnoletnich po \' nowych\" zasadach czyli dostaje pomoc na kontynuowanie w wys. 500zł od dnia wejścia nowelizacji tj. 08.06.2012 i bez wywiadu VII ... a wy jak sądzicie?