Pomoc Spoleczna
Pomoc Spoleczna
Mam takie pytanie jeżeli chcę skorzystać z Opieki Społecznej i mieszkam razem z moją mamą czy muszę przedstawiać jej dochód mimo to iż jestem odrębną rodziną mam męża i dziecko.
Re: Pomoc Spoleczna
nie musisz - wystarczy że oświadczysz, iż prowadzisz odrębne gospodarstwo domowe n.ajlepiej na piśmie
Ja już tak raz próbowałam zrobić ale powiedzieli mi w opiece,skoro mieszkam razem z mamą i mamy to samo wejście do domu i tą samą kuchnie więc muszę podać jej dochód więc w tej sytuacji nie wiem co mam robić
Jeśli nie masz oddzielnego wejścia i kuchni to w świetle ustawy o pomocy społecznej prowadzicie z mamą wspólne gospodarstwo domowe i w takiej sytuacji musisz przedstawić dochody wszystkich domowników.
P.S. od roku 1990 nie ma już Opieki Społecznej tylko jest OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
P.S. od roku 1990 nie ma już Opieki Społecznej tylko jest OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
A gdzie w ustawie jest mowa, że ktoś musi mieć oddzielne wejście i kuchnię (a jakby ktoś mieszkał w akademiku?) - mowa jest tylko o wspólnym zamieszkiwaniu i gospodarowaniu.
tak to prawda, nie musisz mieć oddzielnego wejścia i osobnej kuchni, ale......musisz udowodnić, że prowadzisz naprawdę osobne gosp. domowe! Rozumiem, że macie swoje dochody...
Oprócz Pomoc Spoleczna - Wzory pism przeczytaj również:
świadczenia rodzinne
Ma ktoś wzór decyzji wstrzymującej fa z powodu zgonu dłużnika?
zaswiadczenie o braku prawa do renty
wzór decyzji odmownej gdy osoba uprawniona pełnoletnia posiada własne dziecko
ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE-DEC. ZMIEN.
Odwołanie- świadczenie rodzinne
postanowienie wg właściwości
rozsyłanie planów kont
zaliczka alimentacyjna a uchylanie sie od obowiazku szkolnego
do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji- egzekucja skuteczna
rozpoczęcie roku
Pismo do prokuratury
Proszę zobaczcie czy może byc taka podstawa prawna do uchylenia decyzji ratalnej
czy mogę
wzór decyzji
podstawa prawna zr