pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu? I co jej powiedziec? Gdzie ona ma sie zglosic? czy do komornika czy do sadu i co z FA za lipiec? Od kiedy policzyc jako nienaleznie pobrane? Ratujcie... (dzieki za odpowiedzi)
jakie nienaleznie pobrane???????Dziewczyna SAMA rezygnuje z alimentów, niech to zgłosi u komornika, może wystarczy tylko jej oświadczenie, ale pewnie każe jej załatwić to albo bezposrednio ze zobowiazanym do alimentacji albo sądownie, za lipiec możesz nie wypłacać na wniosek strony
takie nienależnie pobrane, bo nie wiem od kiedy zrezygnowała - jeżeli zrezygnowała np. w czerwcu, a komornik nam żadnego pisma nie przysłał, to zn. że za czerwiec nie powinna dostać FA.
z alimentów od ojca, nie z FA, ale jeżeli z alimentów, to przecież nie ma podstaw do wypłacania funduszu i pracownicy socjali mówili mi (przez przypadek wyszło) , że ona zgłosiła to komornikowi, że rezygnuje z alimentów (nie z FA) i nie wiem co robić, czy czekać aż komornik mi przyśle informacje, że ona zrezygnowała?
acha, to to jest już dla mnie jasne. Tylko jeszcze gdybym mogła prosić o odpowiedź: jeżeli ona umorzyła post. egzek. u komornika, to FA jej nie przysługuje, tak?