POMOCY - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 25 lut 2014, 19:12

\'Kobieta jest zobowiązana o 20 sytcznia ale jeszcze nie wpłaciła zadnej kwoty\'

Jeśli kobieta jest zobowiązana do ponoszenia odpłatności, to znaczy, że instytucja nie zapewnia, to znaczy, że rodzinne przysługuje. Aż do ministerstwa trzeba było pisać? A nawet jak odpowiedzą to zdajesz sobie sprawę, że to nie jest obowiązujące źródło prawa?

~Iks

Napisano: 26 lut 2014, 9:12

Jest bo nikt z urzędu wojewódzkiego z kontroli nie podskoczy
~Marek

Napisano: 26 lut 2014, 9:12

Jest bo nikt z urzędu wojewódzkiego z kontroli nie podskoczy
~Marek

Napisano: 26 lut 2014, 10:46

\'Jest bo nikt z urzędu wojewódzkiego z kontroli nie podskoczy \'

Naiwnyś. W UW dobrze wiedzą, że opinie ministertwa są warte tyle co papier na którym są wydrukowane.
~Iks

Napisano: 26 lut 2014, 10:52

u mnie na kontroli mieli jakieś ale do kwestii wypłaconego zasiłku rodzinnego ale jak im machnąłem przed oczami interpretacją to się zamknęli
~Marek

Napisano: 26 lut 2014, 10:53

więc lepiej się zabezpieczyć
~Marek

Napisano: 26 lut 2014, 10:56

Gorzej jak trafisz na ogarniętych kontrolujących. Ale nawet jeśli, to prosta sprawa przecież jest, z każdą taką pi.erdołą występujecie do ministerstwa? A nawet jeśli to i tak nie jest żadne zabezpieczenie, tzn. znajomość przepisów i pewność jest wystarczającym zabezpieczeniem. Kontrolujący też się czasem mylą. Enyłej - powodzenia ;)
~Iks

Napisano: 26 lut 2014, 10:59

dzięki;)
~Marek

Napisano: 26 lut 2014, 11:05

podzielam zdanie Iks - jest zobowiązana, a jeżeli nie płaci to już nie Twoja bajka, niech od niej \"ściąga\" instytucja której zalega - ja bym płaciła
~bb

Napisano: 26 lut 2014, 11:08

A jak ją zwolnią to co.
~Marek

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x