Dlaczego umorzyłaś wszczęcie postępowania ?sylwia500 pisze: ↑10 cze 2020, 13:08wszczęłam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji w związku z przekroczeniem dochodu(21.05.2020, oświadczenie strony też z tego dnia o tym, że zapoznała się z aktami sprawy)W dniu 25.05. wydałam decyzję umarzającą wszczęcie postępowania. decyzja jest prawomocna. jednak uchylenie decyzji powinno nastąpić tylko za kwiecień 2020r.(przekroczenie dochodu, źle utraciłam), a od maja rodzina łapie się dochodowo. Mogę ponownie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji za 1 miesiąc (za kwiecień 2020r.)??
Źle wydaną decyzję trzeba unieważnić.sylwia500 pisze: ↑10 cze 2020, 13:08wszczęłam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji w związku z przekroczeniem dochodu(21.05.2020, oświadczenie strony też z tego dnia o tym, że zapoznała się z aktami sprawy)W dniu 25.05. wydałam decyzję umarzającą wszczęcie postępowania. decyzja jest prawomocna. jednak uchylenie decyzji powinno nastąpić tylko za kwiecień 2020r.(przekroczenie dochodu, źle utraciłam), a od maja rodzina łapie się dochodowo. Mogę ponownie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji za 1 miesiąc (za kwiecień 2020r.)??