POMOCY !!! Decyzja żądajaca zwrotu, wydana przez Wojewodę - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 18 mar 2022, 14:02

Proszę o pomoc. Mam decyzje żądającą zwrotu wydaną przez Wojewodę. Pani ma zwrócić za okres od 01.04.2016 - do 30.09.2017r( 9tyś + odsetki) Muszę to teraz potrącić z bieżących wypłat, czyli kwiecień i maj. Pani aktualnie pobiera 2x 500 zł na miesiąc. Jak to wprowadzić w program SYGNITY, nie mam pojęcia, pierwszy raz taka sytuacja.
500sw
Starszy referent
Od: 11 cze 2019, 16:57
Zajmuję się: Sw

Napisano: 18 mar 2022, 16:09

decyzję żądającą zwrotu musisz wprowadzić do programu najpierw znaleźć tą decyzję na podstawie której wypłacałaś te świadczenia czyli z okresu 2016/2017 znajdziesz tą decyzję we wszystkich decyzjach potem klikasz na górze żądanie zwrotu(jeśli pracujesz w sygnity)w danych decyzji wpisujesz wojewodę podstawa i uzasadnienie nie istotne potem klikasz w należności dodaj i tam wprowadzasz ten okres nienależnie pobranych i kwota powinna ci sama wskoczyć. Ja nie robię potrącenia z bieżących wypłat bo potem mi nie gra w sprawozdaniach tylko wprowadzam jako zwrot w formie spłaty. Potrącenie robię rzeczywiście już poza programem wyrzucam ta osobę z listy wypłat tej na której mam wszystkich świadczeniobiorców i robię ją na osobnej liście, mam nadzieję że pomogłam
sylwiasz
Stażysta
Od: 14 lis 2019, 10:16
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x