Mam pytanie pomóżcie mi...uzyskanie renty rodzinnej żona na dzieci to jest uzysk
I jeszcze jedno pytanie jeśli na męża było gospodarstwo a teraz maż zmarł a sprawa o dziedziczenie się toczy to wliczam do dochodu rodziny czy nie
Rozumiem Elmer
1. Czyli jeśli Pani zmarła 15 sierpnia i renta przysługuje od 15 sierpnia a wypłata za sierpień i wrzesień była w dniu 18 wrzesień to za jaki miesiąc biorę netto za za wrzesień czy za październik
2. Dopiero jak żona odziedziczy to wtedy będę mogła liczyć bo to nie jest uzysk tak ale jak mąż miał na siebbie to żona z automatu nie dziedziczy pola?
Jeszcze czego nie rozumiem do starego okresu zasiłkowego 2013/2014 dodaje uzysk z renty rodzinnej po zmarłej ale usuwam Panią z programu w zmianie bo zmarła i nie liczę hektarów a do nowego okresu 2014/2015 nie liczę też hekt. bo na nią były przecież gosp. to nie uzysk i nie utrata
1. ja biorę wysokość świadczenia za wrzesień (nie wypłaconego we września, ale za ten miesiąc)
2. pole nie jest dochodem utraconym ani uzyskanym, ale w tym wypadku nie jest polem osób w składzie rodziny po zgonie męża. Nawet jak Pani uzyska w spadku te pole w tym roku to jej go doliczysz dopiero w następnym okresie zasiłkowym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare