POMOCY ELMER pomóż mi.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 01 paź 2014, 9:54

Mam pytanie pomóżcie mi...uzyskanie renty rodzinnej żona na dzieci to jest uzysk :?:
I jeszcze jedno pytanie jeśli na męża było gospodarstwo a teraz maż zmarł a sprawa o dziedziczenie się toczy to wliczam do dochodu rodziny czy nie :?:
Nina.,

Napisano: 01 paź 2014, 10:02

1. to jest uzysk;
2. nie liczysz pola
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2014, 13:54

Rozumiem Elmer
1. Czyli jeśli Pani zmarła 15 sierpnia i renta przysługuje od 15 sierpnia a wypłata za sierpień i wrzesień była w dniu 18 wrzesień to za jaki miesiąc biorę netto :?: za za wrzesień czy za październik :!: :!:
2. Dopiero jak żona odziedziczy to wtedy będę mogła liczyć bo to nie jest uzysk tak ale jak mąż miał na siebbie to żona z automatu nie dziedziczy pola?
Nina.,

Napisano: 01 paź 2014, 13:59

Jeszcze czego nie rozumiem do starego okresu zasiłkowego 2013/2014 dodaje uzysk z renty rodzinnej po zmarłej ale usuwam Panią z programu w zmianie bo zmarła i nie liczę hektarów a do nowego okresu 2014/2015 nie liczę też hekt. bo na nią były :?: przecież gosp. to nie uzysk i nie utrata :?: :?: :?:
Nina.,

Napisano: 01 paź 2014, 14:54

1. ja biorę wysokość świadczenia za wrzesień (nie wypłaconego we września, ale za ten miesiąc)
2. pole nie jest dochodem utraconym ani uzyskanym, ale w tym wypadku nie jest polem osób w składzie rodziny po zgonie męża. Nawet jak Pani uzyska w spadku te pole w tym roku to jej go doliczysz dopiero w następnym okresie zasiłkowym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x