POMOCY ! fiksuję - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 mar 2016, 10:07

Wezwalam dłuznika na wywiad Jestem OWD Nie przyszedł W ub roku został uznany za uchylającego się i poszedł wniosek do Starostwa o odbranie prawa jazdy -odpisano że takiego nie ma . Poszedł wniosek do prokuratury o sciganie Odpowiedź-odmowa wszczecia gdyz czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego
Wiem ,że w tym roku nie uznaję dlużnika ponownie za uchylającego się ale czy w zwiazku z tym że na wywiad nie przyszedł robię wniosko do starostwa i prokuratury ? I prosze mi powiedziec na jakiej podstawie Dziejkuję serdecznie
SZENEKA

Napisano: 17 mar 2016, 10:21

Prosze ! Co mam robić ?19 stycznia wezwała go na wywiad nie przyszedł W maju ub roku został uznany za uchylającego się I tak jak wyżej pisalam byl Starostra i prokurator Czy mam do nich wystąpić Czy w zw. z tym że nie robię decyzji uznającej za uchylającego sie nie robię ju.z nic ?
SZENEKA

Napisano: 17 mar 2016, 10:25

pijesz kawę. Piszesz tylko do komornika i OWW, że dłużnik się na ciebie obraził i unika kontaktów.

PS. pisze się SENEKA
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2016, 10:32

Cześć Elmer Miało być SZNEKA Nawet nie zauwazyłam Jestem z poznania a u nas na drożdżowki mowi się szneki .Elmer Ale moj Kierownik chce uzasadnienia że nie pisze się już do Prokuratury i Starostwa Prosze powiedz mi jak udowodnic kierownikowi że juz nic nie robie oprocz info dpo komornika i oww ? dzieki ze sie odezwales
SZENEKA

Napisano: 17 mar 2016, 10:39

art. 5a ust. 2 - wskazuje postępowanie. Nie ma mowy o składaniu wniosków itd.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2016, 10:44

Bardzo dziekuję !! Pewnie nasłuchasz sie że jestes wielki !! Dziekuje Masz racje Powinno starczyć
SZENEKA

Napisano: 17 mar 2016, 15:51

czyli rozumiem , że nie patrzę na dany okres świadczeniowy
np.w kwietniu dec. uchyl , byl prokurator i starosta, w pazdzierniku wydalam nowa decyzje przyznajaca swiadczenia , wezwalam dluznika na wywiad (lub np. dostalam wniosek o podjecie działan ) on mnie zlal, (to jest moje pierwsze wezwanie na wywiad w danym okresie swiadczeniowym/pierwsze wezwanie po otrzymaniu wniosku o podjecie dzialan) to juz calej procedury nie robie tylko powiadamiam komornika i ewentualnie oww , ze zlal mnie i ze jest juz dec. o uznaniu za uchylajacego z kwietnia 2015?
iza198

Napisano: 18 mar 2016, 15:57

A co w momencie kiedy jesteśmy OWW i OWD, a dla dłużńika jest już jedna decyzja o uchylniu się w mocy ?? też nic nie robimy ze względu na fakt pozostawania jednej prawomocnej decyzji w mocy ?? :?: :shock:
aaaa
Praktykant
Od: 18 mar 2016, 15:40
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2016, 12:25

Pytanie, proszę o pomoc.
Dłuznik nie przyszedł na wywiad, ma już decyzję o uznaniu za uchylającego się (wcześnie prokuratura umorzyła sprawę), czy teraz znowu sprawdzac czy ma prawo jazdy i znowu do prokuratury
Czy zostawiam .... pliiiissss prosze o pomoc.
iza198

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x