Pomocy!!! jestem nowa co mam zrobić!! pismo z dokumentami z innego ośrodka - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 kwie 2013, 22:26

Proszę was baaardzo o pomoc jestem nowa w św.rodzinnych i nie wiem co mam zrobić żeby nie strzelić gafy.A mianowicie chodzi o to,że kobietka zmieniła miejsce zamieszkania, jest teraz na terenie mojej gminy, inny ośrodek przesłał komplet jej dokumentów wraz z decyzjami przyznającymi zasiłek pielęgnacyjny oraz oryginał wniosku.Za kwiecień babka jeszcze pobrała w tamtym ośrodku pieniądze.
I co w związku z tym jak mam zrobić,żeby było dobrze?
Zaznaczam,że w tamtym ośrodku miała decyzję przyznającą z.pielęgn. od 07.2010r. na stałe.
Będę wdzięczna za podpowiedź co w tej sprawie mam zrobić:)
~Moncia*

Napisano: 23 kwie 2013, 9:29

decyzją z roku 2010 - uchylił tamten ośrodek więc Ty teraz -

wprowadzasz wnioski u siebie i wypłacasz jej pieniądze od maja.

Ewentualnie możesz wezwać stronę, żeby Ci oświadczyła, czy dane zawarte w poprzednich wnioskach są dalej aktualne i że nie zaszły żadne zmiany powodująca zmianę prawa do świadczeń jej przysługujących.
~ewela

Napisano: 23 kwie 2013, 9:54

dzięki:*
~Moniaa*

Napisano: 30 kwie 2013, 11:08

Podobnie jak Ewela - strategia jak przy przyznaniu ŚP - wydajesz decyzję przyznającą.
~Klementyna

Napisano: 03 mar 2016, 16:30

a nie bierze się nowego wniosku tylko bazuje na starym z tamtego Ośrodka. Po co oni w ogóle przesyłają te dokumenty. Petent powinien przyjść do nowego Ośrodka złozyć nowy wniosek, dołączyć decyzję uchylającą z poprzedniego Ośrodka i tyle.
lucB

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x