POMOCY Ludzie - patowa sytuacja - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 19 mar 2014, 17:19

jak UW się o nią nie upomni to nic.
~Elmer

Napisano: 19 mar 2014, 17:19

ale musisz wygasić z dniem śmierci więc trzeba komuś innemu przyznać bo będą NP.
Ja bym w takim razie na podstawie tego aktu zgonu wszczęła postępowanie a następnie w trakcie postępowania ustaliła co i jak i wydała decyzję na matkę i napisała że za okres od.. do .. już ZP był zrealizowany na podsawie decyzji....

/ tak robi Marszałek jak wydaje decyzję na zasiłek rodzinny, to pisze że świadczenia za okres .... zostały już zrealizowane na podstawie decyzji ops, mimo że my ją już uchyliliśmy. /
~ANIA

Napisano: 19 mar 2014, 17:22

mam wątpliwości co do takiego rozwiązania. Komu wygasisz decyzje jak osoba nie żyje? Osoba która w ogóle nie była stroną w sprawie
~Elmer

Napisano: 19 mar 2014, 17:22

albo idz tropem Elmer wyślij dokumentację do SKO z wnioskiem o unieważnienia decyzji przyznającej i będziesz miała problem z głowy, tylko ludzi szkoda bo to może potrwać a oni zostaną bez kasy
~ANIA

Napisano: 19 mar 2014, 17:28

My zawsze wygaszamy
~ANIA

Napisano: 19 mar 2014, 22:19

Wlasnie szkoda ludzi, kasa im jest potrzebna
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 9:35

dziś wstałam i dalej nie wiem co z tym fantem zrobić :(
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 9:46

????
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 9:50

poza protokołem i ja tego ci nie pisałem.
Wzywasz kobietę do siebie i dajesz jej dwie kartki oraz jeden wniosek.
1. na kartce masz napisane dane dziecka i mniej więcej coś takiego:
upoważniam mojego ojca ..... do złożenia wniosku i pobierania w moim imieniu zasiłku pielęgnacyjnego. Data na kartce jest równa dacie złożenia wniosku. Pod tą kartka podpisuje się syn - jakikolwiek znak niech kobieta zrobi i pracownik, który rozpatrywał sprawę. Niech tam nie będzie ani krzty śladu twojej ingerencji. Twój tyłek jest najważniejszy;
2. na drugiej kartce rezygnacja z pobierania zasiłku pielęgnacyjnego od marca/kwietnia (zależy czy za marzec wypłaciłaś);
3. szybko robisz decyzje. Doręczasz stronie a wtedy ona składa już nowy prawidłowy wniosek na ZP.

Nie mówię, że to będzie dobre, ale przynajmniej jako tako to wygląda (będzie jakikolwiek punkt obrony) w przypadku kontroli. I od teraz będzie dobrze. Wszelkie błędy spadają na twoją poprzedniczkę.
~Elmer

Napisano: 20 mar 2014, 9:54

dziękuje. w marcu jeszcze nie wypłaciłam. czyli uchylam od marca 2014.
A co robię z faktem ze ojciec nie żyje już rok???
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x