A jest tam może napisane, że masz uchylić swoją decyzję za okres koordynacji?Gosia :) pisze:Ja mam taką sytuację: w kwietniu 2016r rodzina złożyła wniosek zaznaczając, że członek rodziny przebywa za granicą, wysłałam wszystko do ROPS. W lutym 2017r. otrzymałam postanowienie oraz decyzję. Wprowadziłam wszystko do systemu i dostali kasę.Od stycznia mąż przebywał w Polsce. W marcu 2017r. żona złożyła oświadczenie, że mąż znowu pojechał za granicę i prosiła by jej nie wypłacać wychowawczego do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez ROPS. Na koniec września i dzisiaj dostałam postanowienie o koordynacji od marca i od lipca, nie dostałam decyzji. Co z tym dalej zrobić?
nie do konca rozumiem co i na jak dlugo, i przez kogo bylo na ten wniosek przyznane :)ROPS wydal w lutym 2017 decyzje ale na jaki okres ? do kiedy ? czy wydajac w lutym 2017 decyzje wiedzial juz ze maz tej pani od stycznia 2017 juz nie pzrebywal za granica ?Gosia :) pisze:Ja mam taką sytuację: w kwietniu 2016r rodzina złożyła wniosek zaznaczając, że członek rodziny przebywa za granicą, wysłałam wszystko do ROPS. W lutym 2017r. otrzymałam postanowienie oraz decyzję. Wprowadziłam wszystko do systemu i dostali kasę.Od stycznia mąż przebywał w Polsce. W marcu 2017r. żona złożyła oświadczenie, że mąż znowu pojechał za granicę i prosiła by jej nie wypłacać wychowawczego do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez ROPS. Na koniec września i dzisiaj dostałam postanowienie o koordynacji od marca i od lipca, nie dostałam decyzji. Co z tym dalej zrobić?