Pomocy - Odmowa SZO na wnuka...

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
brakpomysłu
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Pomocy - Odmowa SZO na wnuka...

Post autor: brakpomysłu »

Witam wnuk złozył wniosek na SZO bo opiekuje się babcią. Dzieci babci nie mogą składać o SZO bo pobierają emerytury. Chcę dać mu odmowę. Czy ktoś pisał może taką decyzję? Jeśli tak to proszę, proszę o wrzucenia na forum...
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Pomocy - Odmowa SZO na wnuka...

Post autor: ewalu »

a czemu nie chcesz przyznać?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
brakpomysłu
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: brakpomysłu »

Są zdania podzielone w kwestii przyznawania na wnuków, dlatego stwierdziłam że najlepiej będzie jak dam odmowę i niech SKO zadecyduje. Będę mieć podkładkę na przyszłość jak robić.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Dawno już nie miałam takiej odmowy ale moje SKO utrzymuje je w mocy z uwagi na to ,że opiekę powinny sprawować dzieci.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Można dać odmowę ze względu na brak obowiązku alimentacyjnego, ale nam - kiedyś - SKO uwalało takie decyzje i przyznawało świadczenie. Tyle, że słyszałem, że orzecznictwo się nieco zmieniło od tego czasu.
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ