Pomocy problemowa zagranica
Pomocy problemowa zagranica
Klientka złożyła wniosek na pierwsze i drugie dziecko pod koniec kwietnia. Przed wydaniem decyzji zgłosiła że mąż od czerwca wyjechał do pracy zagranice. Wniosek został wysłany do ROPS. W dniu dzisiejszym dostaliśmy odpowiedz że za kwiecień i maj my wypłacamy. I teraz pojawia sie problem, bo jeśli mam jej wypłacić na pierwsze dziecko to potrzebuje dochody męża. Nie wiem jak mam to wszystko ugryść. Ktoś ma jakiś pomysł.
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Pomocy problemowa zagranica
Wzywasz Panią i prosisz o dostarczenie dokumentów jakie Ci będą potrzebne do rozpatrzenia wniosku za ten okres.
kompletujesz potrzebną dokumentację - Łapią się w kryterium - przyznajesz, przekraczają - dajesz odmowę i tyle
Dzięki za pomoc. Jednak problem mam z tym czy rozpatruje ten wniosek na dzień dzisiejszy czyli liczę dochód męża z pracy za granicą i wypłacam tylko na drugie.
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
jak pan pracuje cały czas za granicą to normalnie bierzesz jego dochód za 2014 jeżeli już wtedy tam pracował i pracuje cały czas albo jak zaczął pracę po 2014 to dochód z miesiąca następującego po miesiącu w którym nastąpiło uzyskanie dochodu.czarnaM pisze:Dzięki za pomoc. Jednak problem mam z tym czy rozpatruje ten wniosek na dzień dzisiejszy czyli liczę dochód męża z pracy za granicą i wypłacam tylko na drugie.
Panią też normalnie weryfikujesz. Jak będzie przekroczenie to na pierwsze odmowa a na drugie przyznajesz.
Mąż tej kobiety zaczął pracę od 1 czerwca 2016r. ona zgłosiła nam to 6 czerwca 2016 i wtedy tez wniosek został wysłany do ROPS.
Rozumiem że na dzień dzisiejszy robie uzysk z pracy męża. On ma to wpisać na załączniku nr. 2 ?????
Oprócz Pomocy problemowa zagranica - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
czy kryterium 1200zł
uchylenie
nienależnie pobrane 500+ RODZINY ZASTĘPCZE
sprawozdanie a koordynacja sygnity
Szkolenie Wardach
Pierwsze dziecko
empatia
Elmer-ROPS
jakie dokumenty
Elmer prosze o podpowiedz
500+ z urzędu od 01.04.2017 r.
uchylenie