POMOCY! Świadczenie pielęgnacyjne - Ukraina

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
AnnaAnia
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

POMOCY! Świadczenie pielęgnacyjne - Ukraina

Post autor: AnnaAnia »

Otrzymałam wczoraj decyzje do dalszej realizacji z innego OPS (zasiłek pielęgnacyjny i świadczenie pielęgnacyjne)
Pani jest Ukrainką posiadającą obywatelstwo polskie wraz z dzieckiem, dziecko urodzone 03-01-2008r. posiada ważne orzeczenie o niepełnosprawności do 30-06-2032r.
Decyzje zostały napisane w oparciu o ustawę z 13 marca 2022 roku o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym w podstawie prawnej a w orzeczeniu w obu decyzjach przyznano świadczenia do 08-07-2025r. :shock:

Jak to ugryźć teraz? Proszę o pomoc
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: POMOCY! Świadczenie pielęgnacyjne - Ukraina

Post autor: anetag »

Pani ukrainka z obywatelstwem polskim to jakim cudem ma status ukr
AnnaAnia
Praktykant
Kontakt:

anetag pisze: 28 sie 2024, 14:13 Pani ukrainka z obywatelstwem polskim to jakim cudem ma status ukr
Sęk w tym ,że nie ma statusu UKR i pomimo to inny OPS wydał decyzje bazując na ustawie Ukraińskiej i z pewnością wypłacali ją z funduszu pomocy , dlatego nie wiem jak teraz sprostować te decyzje :(
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

skąd data 8 lipca 25? coś napisali? a jeśli chodzi o podstawę to możliwe, że się rypnęli przy wklejaniu, u mnie też się zdarza, że pracownikom się źle kliknie, nie sprawdzą a i ja nie wszystko zauważę przy podpisywaniu
zadzwoń tam i zapytaj, bo może szły normalnie ze standardowej dotacji
AnnaAnia
Praktykant
Kontakt:

Tom. pisze: 29 sie 2024, 7:48 skąd data 8 lipca 25? coś napisali? a jeśli chodzi o podstawę to możliwe, że się rypnęli przy wklejaniu, u mnie też się zdarza, że pracownikom się źle kliknie, nie sprawdzą a i ja nie wszystko zauważę przy podpisywaniu
zadzwoń tam i zapytaj, bo może szły normalnie ze standardowej dotacji

Nic nie pisze skąd wynika taka data.
Jeżeli trzeba będzie sprostować decyzję to dobrze myślę ,że w świadczeniu pielęgnacyjnym przyznaje do ukończenia 18 roku życia (pełny miesiąc czy do konkretnego dnia?) a zasiłek pielęgnacyjny do końca ważności orzeczenia?
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

to jak nie ma ukr to wszczęcie i do uchylenia i zwrot
ODPOWIEDZ