Mam taki problem z oprogramowaniem, pracuje w PCPR w Pomoście moduł PZ (piecza zastępcza), w związku z wprowadzeniem zmiany w "500+" dla placówek, (w końcu) postanowiliśmy wprowadzić nasze 3 placówki wraz z dziećmi do ww. systemu.
I tu zaczynają się schody, czy jest gdzieś jakaś prosta instrukcja jak to zrobić aby wszystko śmigało jak trzeba?

Tzn. czytam instrukcję do systemu pomost dla PCPR, strona 210 jedyna podpowiedź jaką udało mi się znaleźć,
Aby wydać decyzję przyznającą dodatek do zryczałtowanej kwoty dla dziecka umieszczonego w placówce, należy utworzyć rodzinę (analogicznie, jak zostało to opisane w rozdziale "Rejestracja nowej rodziny"), reprezentującą placówkę opiekuńczo - wychowawczą typu rodzinnego, dodać do listy jej członków dyrektora placówki, wskazując go jako głowę rodziny oraz określić rodzaj rejestrowanej rodziny, zaznaczając na zakładce Inne opcję reprezentuj e dyrektora placówki opiekuńczo - wychowawczej .
Czyli rozumiem, że mam założyć nową rodzinę, do rodziny dodać dyrektora i każde dziecko które w danej placówce przebywa?
Dalej, jak oznaczyć, że dziecko jest placówkowe, aby tak widniało. Bo próbuje i próbuje i nie mogę tego rozgryźć.