Prośba o pomoc - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 paź 2019, 14:01

Panie Tomku bardzo proszę o pomoc a mianowicie osoba nienależnie pobrała zasiłek okresowy miała naliczone do zwrotu, wpłaciła dwie raty, zrobiłam wszystko w programie naniosłam wpłaty i je potwierdziłam. Gdy generuje sprawozdanie MK1 w rubryce zasiłków okresowych nie pomniejszyło o wpłacone kwoty, to samo jest w zbiorach centralnych nadal widnieją te zasiłki. Są to pieniądze z br. więc je ponownie przyznamy wtedy to się zdubluje, nie wiem co mam z tym zrobić.
Ratunek w Panu :(
poniedziałek
Praktykant
Od: 19 lis 2018, 13:07
Zajmuję się: PS/ŚW/ZR/FA

Napisano: 08 paź 2019, 15:03

Tak ma być. Wg objaśnień Ministerstwa do sprawozdawczości, wykazywane kwoty nie są pomniejszane o zwroty.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 09 paź 2019, 8:14

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Rozumiem,chociaż dla mnie to trochę nielogiczne bo w sprawozdaniach wydam więcej jak w planach.
Pozdrawiam :)
poniedziałek
Praktykant
Od: 19 lis 2018, 13:07
Zajmuję się: PS/ŚW/ZR/FA

Napisano: 09 paź 2019, 9:28

poniedziałek pisze:
09 paź 2019, 8:14
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Rozumiem,chociaż dla mnie to trochę nielogiczne bo w sprawozdaniach wydam więcej jak w planach.
Pozdrawiam :)
Niestety nic na to nie poradzimy, takie są objaśnienia Ministerstwa do sprawozdawczości, cytuję:

Kwota łączna świadczeń jest iloczynem liczby świadczeń przyznanych w danym okresie sprawozdawczym i kwoty świadczenia wymienionego w decyzji. Tak więc kwota łączna świadczeń w danym okresie sprawozdawczym wymieniona w sprawozdaniu jest wielkością „teoretyczną”, tzn. nie uwzględnia sytuacji, gdy dane świadczenia z różnych przyczyn nie są wypłacone w danym okresie sprawozdawczym.
W przypadku świadczeń refundowanych sprawozdawczość prowadzi jedynie ta gmina, która wydaje i realizuje decyzję. Wielkości w sprawozdaniu nie są korygowane ani o refundacje, ani o zwroty w wyniku nienależnie pobranych świadczeń.
Przy zachowaniu tej zasady wypełniamy pozostałe działy Sprawozdania.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x