Z tego co mi wiadomo to firma MICOMP nie straciła homologacji na POMOST, jedynie nie podpisała umowy z Ministerstwem i jest w trakcie negocjacji. Spokojnie nie ma co siać paniki
Ja słyszałem że jest oficjalna informacja na stronie o tym że firma micomp nie może już dostarczać oprogramowania ze względu na niezaakceptowanie warunków umowy przez Urząd czy Ministerstwo. Szukałem na stronie Urzędu wojewódzkiego i Ministerstwa ale nic nie znalazłem. Nie wiem czy rzeczywiście tak jest ale powiem szczerze że coś mi się tutaj niepodoba :/
Sprawa z tego co się orientowałem w UW przesądzona trzeba nam szukać nowego programu tyko na co teraz przejść. Niech napiszą Ci co mają inne programy może coś doradzą w temacie, który program wart zainwestowania czasu w przejście.
Z tego co się orientowałem (bez podpowiedzi - same googlowanie) to ciekawym się wydaje być Pomost od Sygnity (b. ComputerLand), szczególnie że niedługo ma byś zupełnie nowa odsłona Pomostu (Pomost Std). Ktoś \"na nich\" pracuje?
Ściągnąłem coś z ich ftp-a - przyjrzę się temu
Mam też dostęp do dema Pomostu od TT - wydaje się być niezbyt skomplikowany ale nie wiem czy nie ma zbyt małej elastyczności. Dema Heliosa jeszcze nie instalowałem a co do ZETO to nie ma chyba nic od nich do pobrania.
Najlepiej gdyby się wypowiedzieli użytkownicy ww systemów - na temat ich plusów i minusów
u nas nie ukrywam, ważna kwestią była szybkość wdrożenia i pomoc producenta w sprawnym starcie na nowym systemie, i tu wygrała oferta która podałem powyżej. Do tego warto dodać, że nie wywmyślają, żadnych śmiesznych umów serwisowych za które płaciliś więcej niż za sam program.
Pracowałeś na demie też? Bo zainstalowałem i krew mnie zalewa - w słownikach dema są tylko miejscowości z województw dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, lubelskiego i lubuskiego co mnie skuteczne zniechęca do tego systemu bo nie mogę wypróbować go \"w warunkach bojowych\". Chcę sobie klepnąć jedno środowisko, wywiady, decyzje etc.