pomóżcie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 25 sty 2016, 13:17

witajcie. jestem ze swiadczen rodzinnych ale Pani zapytala mnie o KDR i nie wiem co jej odpowiedziec. ma troje dzieci, ale dwoje doroslych tzn 22 i 25 lat i trzecie 9 lat. czy na to trzecie dziecko nalezy jej sie karta???i co ewentualnie od tych starszych musi przynieść cos?
b.k.

Napisano: 25 sty 2016, 13:32

KDR NALEŻY SIĘ :
- w przypadku dzieci w wieku do 18 r. z.
- w przypadku dzieci powyżej 18 r. ż. - dokument potwierdzający tożsamość oraz oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki w danej placówce.
I123

Napisano: 25 sty 2016, 13:45

no dobrze. dzieci się nie uczą. czyli na nie juz nie bedzie KDR ale na to trzecie bedzie? i czy te dorosle musza od siebie cos dostarczyc zeby potwierdzic? czy one sa wpisywane do wniosku????
b.k.

Napisano: 25 sty 2016, 14:04

W takim przypadku nikomu nie należy się KDR
I123

Napisano: 25 sty 2016, 14:10

jak to????
b.k.

Napisano: 25 sty 2016, 14:16

Proszę zapoznać się z Ustawą.
KDR nie przysługuję dzieciom, którzy nie kontynuują nauki.
I123

Napisano: 25 sty 2016, 14:19

bo cała trójka musi spełniać kryteria a trzecie dziecko mam skończone 25 lat więc się mu nie należy chyba żeby posiadało orzeczenie o niepełnosprawności przynajmniej stopień umiarkowany to już inna sprawa a jak nie to temu dziecku się nie należy więc zostaje 2 dzieci którym przez to się też nie nalezy
bllleee

Napisano: 25 sty 2016, 15:00

no ludzie co wy gadacie? to by bylo bez sensu.... jest dziecko ktore ma 9 lat a dwoje jest dzieci starszych to male juz nie dostanie karty???????????????
b.k.

Napisano: 25 sty 2016, 16:19

b.k. pisze:no ludzie co wy gadacie? to by bylo bez sensu.... jest dziecko ktore ma 9 lat a dwoje jest dzieci starszych to male juz nie dostanie karty???????????????
jeżeli rodzeństwo tego 9latka, jest przed 25 rokiem życia a nie kontynuuje nauki to nie należy się temu najmłodszemu, warunki muszą spełniać wszystkie dzieci
ewee

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x