POMÓŻCIE!!! Czy zwrot do komornika??
POMÓŻCIE!!! Czy zwrot do komornika??
W sierpniu złożony wniosek, było przekroczenie i dostała kobitka odmowę. w międzyczasie straciła pracę i przyszła wczoraj złożyła nowy wniosek. Przy okazji wygadała się, że dostawała jakieś dziwne wpłaty od komornika ( dziwne dla niej bo co miesiąc inne i nie takie jak zasądzone alimenty). w styczniu równie otrzymała 200zł z groszami m(zasądzone ma 300zł) pytanie czy każecie zwracać te pieniądze za styczeń?? Ja jej kazałam i ma mi dostarczyć dowód wpłaty ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Czy może jakieś oświadczenie, a może nawet wymagać dokumentów na wszystkie wpłaty??
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Re: POMÓŻCIE!!! Czy zwrot do komornika??
przed wydaniem decyzji może pobierać każde kwoty od komornika- na poczet należności wierzyciela alim. komornik dopóki nie ma twojej decyzji wszystko co wyegzekwuje ma przekazywać wierzycielce
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
nie powinna nic zwracać dopóki nie ma decyzji
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
A skąd to wynika?? mieliście jakąś kontrolę czy na jakiej podstawie tak wnioskować?? bo mnie zastanawia to, że należności za styczeń my jej wypłacimy więc dlaczego ma 2 razy dostać??
- FUN DUSZek
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Twoje obawy są uzasadnione u mnie jest stanowisko że w twojej sytuacji nie może wsiąść za styczeń od nas i od komornika - chociaż osobiście i prywatnie nie do końca się z tym zgadzam. W praktyce klient po decyzji wpłaca do komornika ta kwotę która otrzymał od niego w styczniu pisząc że w tym miesiącu otrzyma świadczenia z funduszu - i dostarcza nam kopię potwierdzenia. Jak tego nie zrobi to mu wypłacamy po czym orzekamy o nienależnie pobranym.
ps. ja się skłaniam do interpretacji "małej mii", ale niestety kierownictwo ma inne zdanie
ps. ja się skłaniam do interpretacji "małej mii", ale niestety kierownictwo ma inne zdanie
jesli dostala je zanim byla decyzja to nie musi oddawac a jesli nawet byla ale komornik ja otrzymal po tym jak jej wyplacil to rowniez nie musi oddawac (pytalismy w ministerstwie)
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dopoki wierzycielka otrzymala kase od komornika zgodnie z kolejnoscia jak w art. 28 i to nie sopowodowalo,ze egzekucja stala sie skuteczna - to mogla ja dostac i nic nie musi zwracac...za styczen w takim przypadku otrzyma fa a to co dostala od komornika przed wydaniem przez ciebie decyzji na fa bedzie na poczet zaleglych alimentow i wcale nie wychjdzie,ze za styczen dostala podwojnie:) tylko zaleglosc dla niej sie zmniejszy (nienalezne byloby dopiero wtedy kiedy bylaby juz decyzja na fa u komornika a komornik kase przekazal jej niezgodnie z kolejnoscia)
Oprócz POMÓŻCIE!!! Czy zwrot do komornika?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
cz umarzam wszczęcie postępowania o uchylaniu się od zobowią
Metryki do tytułów i upomnień
co dalej
sprawa z okresu 20111/2012
mała mi podpowiedz E1...
upomnienia a egzekucja
odmowa z ha
Szkolenie z egzekucji
TW Rubruka E.7
Pomocy! od kiedy zmienić wysokośc !
zmiana składu rodziny, a wniosek
Pieczątki